דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
- פרסומת -

הודי

המטבח ההודי ידוע בשימוש רב של תבלינים (כורכום, כמון, קארי, תערובת מאסאלה, ציפורן, חרדל, הל, קינמון, כוסברה, פלפל חריף, שום ועוד), ירקות, קטניות ולעיתים בשר (ישנם הרבה מאוד מתכונים צמחוניים). המטבח ההודי הוא מטבח מגוון מאוד, המחולק והשונה בסגנון הבישול שלו כמו המטבח הברזילאי על פי האזורים השונים. המטבח ההודי עושה שימוש רב גם ביוגורט, המוגש עם מנות רבות והחיוני לתזונה ולגוף האדם. למרות זאת, ישנם מאכלים הודיים רבים, בהם החריפות מורגשת עד מאוד. ההודים משתמשים בעיקר בשמן בוטנים ובשמן קוקוס (שמנים צמחיים התורמים לבריאות) וידועים בעמבה ההודית המצויינת שלהם. מבין המתכונים ההודיים: הסמוסה (בצק מילוי תפוח אדמה), צ`פאטי (לחם הודי דק הדומה לטורטייה) והדאל (תבשיל עדשים).