דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
- פרסומת -

יפני

המטבח היפני הוא מטבח המשלב בריאות, יופי, טעם נפלא ונימוסי שולחן רבים. האוכל היפני תורם לבריאות ולתזונת הסועד מבחינה תזונתית – לסושי, אחד המתכונים היפניים הנפוצים ביותר, יש ערכים תזונתיים גבוהים, שכן הוא יכול להכיל בחובו אבוקדו, דגים שונים (סלמון, דניס, טונה), ירקות כמו מלפפון וגזר וכמובן אצות ים, להן ערך תזונתי גבוה מאוד. האוכל היפני מוגש בצורה מופתית ונאה, על מנת "לחפות" על רכיבי המזון הדלים יחסית. האורז הינו מרכיב חשוב מאוד במטבח היפני. לעיתים, אטריות הנודלס הסיניות מחליפות את מקומן בתפריט התזונה היומי. המטבח היפני עושה שימוש רב גם ברוטב סויה. מאכלים יפניים נוספים הם הטמאגו (חביתה יפנית), יאקיטורי (שיפודי עוף צלויים) וטופו כתוספת למנות.