דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
- פרסומת -
- פרסומת -

גבינות

גבינות עשויות מחלב מוצק (בקר, כבש, עז וכו`). הן מיוצרות על ידי הקרשת החלב. מתכוני גבינות רבים וטעימים ידועים לנו ממתכוני חג השבועות החלביים. גבינות פופולריות הן גבינה צהובה, גבינה לבנה, גבינה בולגרית וגבינה צפתית. מתכוני גבינות נחשבים למעדן ויש כאלו אשר יעדיפו מאכלים חלביים על פני מאכלים בשריים בארוחות מסוימות, אם כי רבים אחרים טוענים כי המאכלים החלביים ממלאים יותר אפילו מהבשריים. מטבח הידוע בגבינות משובחות הוא המטבח הצרפתי, המייצר גבינות כחולות עם ריח עז וטעם דומיננטי. אנשים רבים אינם מסוגלים להתחבר אליהן, אך הן טעימות ומומלצות על ידי השפים הבכירים בעולם. הגבינות מומלצות בשילוב יין לבן, אך מתאים גם לשלב יין אדום. בנוסף, גבינות רבות מכילות כמויות גדולות של נתרן, מכיוון שהן מלוחות מאוד כדוגמת הגבינה הבולגרית. לכן, יש להיזהר ולשים דגש על כמויות הנתרן הנצרכות.