אפשר לנשנש מאכלים בריאים יותר
אפשר לנשנש מאכלים בריאים יותר

פירות

יש בהם שפע של ויטמינים ומינרלים, הם משביעים, עשירים בסיבים תזונתיים, מלאים בנוזלים וטעימים מאוד:

  • פירות קיץ עשירים בויטמין C: מלון, אפרסק, מנגו, צבר ועוד.
  • פירות קיץ עשירים בברזל: תאנים, תותי עץ, מלון, פטל, פפאיה ועוד.
  • פירות קיץ עשירים בנוגדי חמצון: דובדבנים, ענבים (רצוי אורגניים), שזיפים, פטל ועוד.

בעיניי כל עוד אין בעיה בריאותית כגון סוכרת - אין צורך להגביל את כמות הפירות!

פירות יבשים

רצוי אורגניים ללא סוכר: משמשים, תמרים, תאנים, צימוקים שחורים וגוג'י בריס. הם עשירים בברזל, סידן וסיבים תזונתיים, והגוג'י בריס גם בנוגדי חמצון.

שייק מפנק

אפשר לשלב בו עלים ירוקים, ספירולינה או קקאו נא וחלב בריא כגון חלב שקדים. מומלץ להכניס לצידנית שייקים בתוך צנצנת זכוכית/כוס תואמת ולא לשכוח לקחת גם קש! קקאו נא - אין בו קפאין אבל יש בו שפע של נוגדי חמצון, אחוז גבוה של ברזל, מגנזיום ועוד. קקאו נא מחזק את הגוף ומעלה את רמת האנרגיה ואת מצב הרוח. בנוסף, יש לו טעם של שוקולד וילדים מתים עליו!

קרקרים תוצרת בית

מקמחים מגוונים כגון קמח קינואה, קמח טף, קמח כוסמת או קמח כוסמין. כאשר משתמשים בדגנים מלאים מרוויחים כמות גדולה של חלבון, ברזל, סידן, ויטמיני B, אבץ וסיבים תזונתיים. כמו כן, מרוויחים תחושת שובע לאורך זמן. בקמח טף לדוגמא אין גלוטן ויש כמות גבוהה של חלבון, ברזל, ויטמיני B, חומצה פולית ועוד.

עוגיות בריאות

הכוונה לעוגיות עם קמח בריא, סוכר קוקוס, קוואקר וצימוקים. סוכר קוקוס הוא סוכר טבעי, האינדקס הגליקמי שלו נמוך (לא מעלה מהר את רמות הסוכר בגוף), עשיר בויטמיני B התומכים במערכת העצבים ועשיר גם במגנזיום, אבץ ועוד. הקליקו כאן: מתכוני עוגיות בריאות.

לקריאה נוספת:
כמה סוכר אנחנו צורכים בקיץ?
השאלות הנכונות בדרך לחיים בריאים
משקאות בריאות טעימים קלים להכנה
הצטרפות אל הניוזלטר של FoodsDictionary

מתכון למילקשייק מהטבע

המצרכים:

  • 2.5 בננות בינוניות (אפשר גם קפואות).
  • 1 כוס חלב שקדים טבעי ללא סוכר וחומרים משמרים - אני ממליצה על חברת "ויטאריז".
  • 1 כוס מים.
  • חצי כוס קרח (לא חובה).
  • 2-3 תמרי מג'הול מגולענים.
  • חופן נבטי חמנייה אורגניים.
  • 2 כפות שטוחות קקאו נא.
  • 1 כפית אבקת מורינגה איכותית (לא חובה).

אופן ההכנה:

  • מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון טוב ומערבבים עד למרקם חלק.
  • מוזגים לכוסות ומגישים.

מתכון לקרקר בריא

המצרכים:

  • 1 כוס קמח כוסמין מלא.
  • חצי כוס קואקר עבה.
  • חצי כוס קמח אורז מלא.
  • שליש כוס קינואה קלויה על מחבת (מחממים מחבת, שופכים את הקינואה ומקפיצים כמה שניות עד שהיא נהיית פריכה).
  • חצי כוס מים.
  • 6 כפות שמן זית.
  • חצי כוס שומשום מלא.
  • כפית מלח הימאליה/אטלנטי גס.

אופן ההכנה:

  • מערבבים את המים, המלח והשמן בקערה גדולה.
  • מוסיפים את הקמחים ולשים היטב עד לקבלת כדור אחיד.
  • מרדדים את הבצק דק מאוד על נייר אפייה.
  • שמים את נייר האפייה עם הבצק על תבנית.
  • חותכים לריבועים שווים.
  • מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות עד שהקרקרים משחימים ומתקשים (כ- 45 דקות).
  • מצננים ומכניסים לקופסא אטומה.
  • בתיאבון - כי האוכל הבריא הוא הטעים ביותר!

הכותבת היא אורית טרגנו, נטורופתית ומטפלת בשיטת גרינברג.
אל האתר של אורית: www.oritarragano.com