ניתן להסתפק בכפית דבש אחת (כ- 20 קלוריות)
ניתן להסתפק בכפית דבש אחת (כ- 20 קלוריות)

המלצות תזונתיות לראש השנה: כיצד לשמור על המשקל במהלך החג?

  • ארוחות מסודרות: מומלץ להקפיד על ארוחות מסודרות עד ערב החג, ואף לאכול ארוחת ביניים כשעה לפני הארוחה כמו קערת מרק ירקות, יוגורט BIO עם מנת פרי או מנת פרי ו- 7 שקדים טבעיים. צמצום אכילה במהלך יום זה עלול להוביל אותנו לחוסר שליטה בארוחת החג.
  • שתיית מים: בחגים בעיקר "מגיע לי". יש נטייה להתפזר ולשתות כמות רבה של משקאות קלים. משקאות אלו עשירים בסוכר ובחומרים נוספים המזיקים לבריאות, ולכן מומלץ להימנע מהם לחלוטין. לעיתים מפרשים את תחושת הצמא כתחושת רעב, ובמצב זה ממשיכים לאכול, אך ללא הגעה לתחושת השובע. ניתן להוסיף למים פלחי לימון או תפוז, עלי נענע או לואיזה לתוספת הטעם.
  • עייפות בזמן הארוחה: התגובה הטבעית במצב זה היא לנשנש ללא הרף וללא תשומת לב. לכן, מומלץ לבחור את המזון בקפידה ובכך למנוע התנפלות על כמויות גדולות של אוכל. יש להקפיד על אכילה אך ורק סביב השולחן, וכבר מובטחת לנו אכילה של 50% פחות. עוד מומלץ במידת האפשר לתכנן מראש מנוחה קלה לפני ארוחת החג.
  • דבש: הכל היה נראה אחרת אם היינו מקפידים למדוד כפית דבש המכילה 20 קלוריות בלבד ולא לזלף. המנהג המקובל לטבול פלח תפוח בדבש יכול להסתכם בלפחות 100 קלוריות מיותרות ועוד לא התחילה הארוחה עצמה! מומלץ לקחת כפית דבש אחת לצלחת האישית ולהקציב אותה לארוחה כולה.
  • מנה ראשונה: מומלץ להעדיף מרק עוף ללא השומן על פני מנות פתיחה אחרות אשר לרוב עתירות קלוריות. המרק מסייע ביצירת תחושת מלאות, ועשוי להקטין את כמות הצריכה בהמשך הארוחה.
  • מנה עיקרית: התבוננו על שולחן החג כאל בופה, והחליטו מראש אילו מזונות תעדיפו תוך הימנעות ממאכלים מטוגנים. הרכיבו צלחת עם טעימות מכל מאכל שאתם אוהבים, אך בכמות קטנה. בחרו עד שני סוגים של חלבון (בשר או דג), תוך עדיפות לחלקים רזים ולא שומניים, ושניתן להוריד מהם את העור והשומן הנראים לעין.
  • הוצאת אנרגיה בארוחה: קחו חלק בהגשה, בפינוי ובשיח עם המשפחה - כך גם תתרחקו מהאוכל. נצלו את ערב החג להנאה מחוויית המסורת והאווירה המשפחתית, ולא לאכילה מיותרת. כך תוכלו לשמור על גבולות ולאכול במידה.
  • אין "לא נעים": מותר להגיד למארחים "לא תודה". אל תרגישו צורך לרצות אחרים משום שיום למחרת רק אתם מרגישים את עומס הקלוריות שבחרתם לאכול. במידה והנכם המארחים, כיף גדול יהיה לחלק בין האורחים את הפיתויים המובילים וכך כולם יהיו מרוצים.
  • לאט ובנחת: תיהנו מכל ביס וזכרו - "אוכלים מהר - אוכלים יותר, אוכלים לאט - אוכלים מעט".
  • פעילות גופנית: נצלו את ימי החופש לטיולים רגליים או רכיבה על אופניים תוך כדי טיול, ובכלל זו הזדמנות מצוינת להנחיל הרגל חדש למשפחה לעשות פעילות גופנית שגרתית או יזומה.

בשורה התחתונה, על ידי אכילה מודעת ומסודרת, גם במהלך ערב ראש השנה, ניתן לשמור על הרגלי אכילה בריאים ולמנוע עלייה במשקל.

לקריאה נוספת:
דבש, סילאן ומה שביניהם
תזונה בריאה בראש השנה
עוגת תפוחים לראש השנה: 10 מתכונים טעימים

אפשרויות לבחירת ארוחת החג

אפשר כך

אפשר גם אחרת

2 פרוסות חלה

160 קלוריות

חצי פרוסת חלה

40 קלוריות

תפוח עץ שלם+ כף דבש

160 קלוריות

חצי תפוח עץ+ כפית דבש

50 קלוריות

מרק עוף+ 2 כפות שקדי מרק

170 קלוריות

מרק עוף ללא שקדי מרק

20 קלוריות

מנת דג+ פרוסת בקר

420 קלוריות

חצי מנת דג+ חצי פרוסת בקר

200 קלוריות

3 כפות כבד קצוץ

180 קלוריות

כף כבד קצוץ

60 קלוריות

תפוח אדמה+ 6 כפות אורז

210 קלוריות

תפוח אדמה או 6 כפות אורז

140 קלוריות

סלט מיונז

300 קלוריות

סלט ירקות+ כפית שמן

100 קלוריות

פרוסת עוגת קרם

500 קלוריות

פרוסת עוגת דבש בחושה

100 קלוריות

2 כוסות שתיה מתוקה

250 קלוריות

מים!!!

0 קלוריות

2 כוסות יין

300 קלוריות

כוס יין יבש

120 קלוריות

סך הכל 2650 קלוריות

סך הכל 830 קלוריות

 

מתכון לטבולה רימונים

המצרכים:

  • 2 צרור פטרוזיליה.
  • 1 צרור נענע.
  • 3 גבעולי סלרי כולל העלים.
  • גרעיני רימון שלם.
  • 2 כפות בורגול דק.
  • 10 שקדים טבעיים שבורים.
  • כף סילאן.
  • לימון סחוט.
  • חצי כוס מים רותחים.
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  • 1/2 כפית כמון.

אופן ההכנה:

  1. משרים את הבורגול בקערה עם מים רותחים ומיץ לימון למשך כ- 10 דקות עד לספיגת הנוזלים.
  2. קוצצים דק את הפטרוזיליה, הנענע, וגבעולי הסלרי, ומוסיפים לקערה.
  3. מכניסים פנימה את גרעיני הרימון, הסילאן והשקדים השבורים.
  4. מתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור.
  5. בתיאבון (:

למגוון מתכונים נוספים היכנסו: מתכונים לראש השנה. שנה טובה ומתוקה!
ענבל שטרן, דיאטנית קלינית. הצטרפו אל עמוד הפייסבוק של ענבל.