גם את מתרפקת על חפיסת שוקולד שלמה?
גם את מתרפקת על חפיסת שוקולד שלמה?

לכל אחד יש את האוכל המנחם שלו

האבולוציה של האכילה והדיאטות עברה ועוברת הרבה תהפוכות, שינויים ואופנות, וכאן אני רוצה לתת יחס חם לאוכל המנחם ולהתייחס ליתרונות שלו. אוכל מנחם זה אוכל שמטרתו העיקרית היא להביא לנו תחושה של שקט, רוגע ונחמה בבטן, כלומר לגרום לנו להיות שבעים, רגועים וחשוב להוסיף - לחיות בשלום עם עצמנו. אוכל מנחם, כשמו כן הוא, אמור לפייס ולנחם אותנו על תלאות היומיום, לחמם את הבטן ולייצר בתוכנו סוג של אופטימיות זהירה וגם לא לשכוח... להשביע!

אוכל מנחם אמור להיות ידידותי ולא מאתגר לחך, שיאפשר לנו לזמן קצוב לעשות מסע בזמן לילדות שלנו, אוכל כזה שאוכלים אותו במטבח הביתי או ישר מהסיר ללא גינוני טקס מיותרים, וזה לא חייב להיות מאכל מבושל - גם שוקולד או גלידה של פעם יכולה לשמש כאוכל מנחם. כל מקום על פני כדור הארץ המציא לעצמו את האוכל המנחם שלו, לדוגמא בארה"ב הנטייה להתנחם בכריך חמאת בוטנים וריבה, באנגליה בפודינג חם וביפן בדייסת אורז.

ההבדל בין גברים לנשים

מחקרים מראים שיש הבדל מגדרי בהעדפות לאוכל מנחם. גברים מעדיפים תבשיל חם ומבושל כגון מרק, ונשים מעדיפות מזונות נגישים כגון גלידות ושוקולד, כלומר גם אוכל מנחם וגם נגישות קלה. הניסיון ומדע התזונה מוכיחים שאוכל מנחם זה לא רק חבילת שוקולד או חפיסת עוגיות, זה גם אוכל שבהחלט יכול להיכנס לקטגוריה של אוכל מזין ובריא. החוקים הלא כתובים של אוכל מנחם טוענים שאוכל מנחם הוא אוכל ידידותי שאינו מאתגר את החיך שלנו, שהוא נאכל בדרך כלל בבית וזה יכול להיות גם אוכל קנוי.

לפני מספר שנים הגיעה תיאוריה שקצת הרסה לנו את החגיגה לגבי האוכל המנחם. חוקרים מאוניברסיטת שיקגו הסיקו שאוכל מנחם לא צריך להכיל קלוריות וגם לא סוכר, ושגם מים ממותקים בסכרין עדיין משפיעים כמו שוקולד. המסקנה של החוקרים הייתה שעצם האכילה מרגיעה - ולא מה שאוכלים. המחקר דרך אגב התבצע על חולדות, כך שעדיין יש מקום לספק. האוכל המנחם שלי שייך למשפחת המרקים. בילדותי ביום חורף קר לארוחת הערב הגישו אצלנו מרק חם ומהביל שמכיל כל טוב. לימים הסתבר שמרקים אלו הכילו קטניות, פחמימות וירקות. שילוב מושלם ובריא לארוחת הערב. שמחה לשתף אתכם כאן במתכון נחמה אהוב עליי.

הקליקו בנוסף:
לאכול או לא לאכול? זאת השאלה!
על דחיינות ואכילה רגשית
פחד מאוכל: איך אוכלים את זה ומה עושים עם זה?
אפליקציית המתכונים החדשה שלנו: Foods מתכונים (להורדה בחינם)

מתכון למרק עדשים ירוקות מנחם

המצרכים:

  • 1.5 כוסות עדשים ירוקות שהושרו במים שעתיים קודם.
  • 1 גזר גדול קצוץ.
  • 1 בצל קצוץ.
  • 2-3 שיני שום קצוצות.
  • כף רסק עגבניות.
  • 8 כוסות מים רותחים.
  • 1-2 פרוסות לחם (מומלץ מחיטה מלאה).
  • לתיבול מומלץ להוסיף: 1 כפית פלפל שחור, 2-3 כפיות כמון, 1-2 כפיות מלח.

אופן ההכנה:

  • מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה.
  • מוסיפים את הגזר המגורד והשום.
  • מערבבים את הכל ביחד.
  • מוסיפים את העדשים הירוקות ואת רסק העגבניות, ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, לאחר שרתח מנמיכים את הלהבה לנמוכה וממשיכים לבשל עוד כשעה עד שהעדשים מתרככות.
  • מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומבשלים עוד כ- 3-5 דקות.
  • ניתן לטחון את המרק לקבלת מרק במרקם אחיד.
  • מגישים עם פרוסות לחם מחיטה מלאה קלוי וחתוך לקוביות קטנות.
  • בתיאבון (:

הקליקו כאן למגוון מרקי עדשים נוספים.

הכותבת היא גל כהן לס, דיאטנית קלינית MAN.
ליצירת קשר טלפוני: 054-7744823.