קליאנטה בסגנון ביתי
קליאנטה בסגנון ביתי

פירוש המילה קליאנטה (Caliente)

פירוש המילה קליאנטה (קליינטה) בשפה הספרדית הוא "חם", וכיאה לפירוש המילה - גם המאכל "קליאנטה" מוגש חם, כמו גם מזג האוויר במרוקו שבדרך כלל גם חם יחסית. המוכרים ברחובות צועקים "קליאנטה" בכדי להדגיש שהמנה שלהם חמה ישר מהתנור. מנת הקליאנטה מיוחסת במקור למרוקו-אלג'יריה, נחשבת לאוכל רחוב ונקראת גם קראנה (Karane) או קלנטיטה (Calentita).

אז מה זה בעצם המאכל קליאנטה?

לא פלא שאנו הישראלים מתחברים לטעם הקליאנטה המרוקאי, שכן הוא מורכב בבסיסו מקמח חומוס, וכידוע לכולם אנחנו מתים על חומוס בכל צורה, בכל הזמן ובכל מקום. יש המגדירים את הקליאנטה כסוג של לחם, יש המגדירים אותה בכלל כעוגת או כפשטידת חומוס ויש המגדירים אותה כסוג של פנקייק מיוחד שמזכיר מרקם של פלאן. המרוקאים במרוקו אוכלים את הקליאנטה עם פרוסת לחם כאוכל רחוב, כשעל הפרוסה הם מורחים חריסה או ממרח מתאים אחר ומפזרים מעט כמון מלמעלה או פפריקה, או בכלל מגישים עם סלט קר כמו סלט עגבניות.

הרגע לו חיכיתם - מתכון לקליאנטה מרוקאי

המצרכים:

  • ביצה.
  • 80 מ"ל שמן זית כתית מעולה.
  • כפית מלח.
  • 620 מ"ל מים.
  • 200 גרם קמח חומוס.
  • 125 מ"ל חלב (מכל סוג).
  • כפית אבקת אפייה.

אופן ההכנה:

  • מחממים את התנור מראש לחום של 200 מעלות צלזיוס.
  • מערבלים בבלנדר או במעבד מזון את הביצה, שמן הזית והמלח למשך מספר שניות עד לקבלת קצף.
  • מוסיפים את המים ומחצית מקמח החומוס, ומערבלים עד שהבלילה חלקה.
  • מוסיפים את החלב, קמח החומוס הנותר ואבקת האפייה, וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
  • מעבירים את הבלילה אל תבנית עגולה ועמוקה מתאימה (בקוטר 20 ס"מ) ואופים בתנור כחצי שעה עד להזהבה ועד שהחלק העליון מרגיש ספוגי מעט.
  • מגישים חם (קליאנטה)!
  • בתיאבון (:
להגיש מיד חם חם!
להגיש מיד חם חם!

המתכון המקורי של Nargisse מהאתר "My Moroccan Food".

גרסא נוספת להכנת קליאנטה ביתי

המצרכים:

  • 3 כוסות חלב.
  • כוס קמח חומוס.
  • 2 ביצים גדולות.
  • 2 כפות שמן זית.
  • כפית כמון.
  • 1/2 כפית מלח.
  • מעט חמאה רכה.

אופן ההכנה:

  • מחממים את התנור מראש לחום של 170-180 מעלות צלזיוס.
  • משמנים תבנית אפייה מתאימה בקוטר 22 ס"מ במעט חמאה רכה.
  • מקציפים קלות את הביצים בקערה (ידנית).
  • מערבלים בבלנדר או במעבד מזון את כל המרכיבים ביחד עד לקבלת תערובת חלקה ונוזלים ללא גושים.
  • מוזגים את התערובת לתבנית המשומנת בחמאה ואופים בתנור למשך כ- 40-45 דקות. לאחר 40 דקות הקליאנטה אמורה להיות מוכנה מספיק, השכבה העליונה לא אמורה להיות קשה אלא רכה וקרמית, כמו גם סוג של קרום בתחתית. בשלב זה לאחר 40 דקות אפשר להכניס שוב לתנור אחרי בדיקה בחלק העליון של התנור למשך כ- 3 דקות נוספות עד שהקרום משחים מעט מלמעלה.
  • מומלץ להגיש (קליאנטה - חם כמובן) בתוך באגט חם עם חריסה (אריסה) ועוד כמון מלמעלה.
  • בתיאבון (:

המתכון המקורי של Alia מהאתר "Cooking with Alia". להלן סרטון המחשה שלה שכדאי לצפות בו:

הקליקו בנוסף לעוד מגוון עצום של מתכונים מרוקאים להכנה ביתית.
בהצלחה ובתיאבון (:
צוות האתר.

עדיין לא הורדתם? אפליקציית Foods מתכונים להורדה בחינם בכל החנויות!