גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | חדשות האוכל והבריאות | » | ביקורת מסעדות | » | רוקח ים: נמל יפו הישן |
לאחר שבוע עמוס אירועים, חברי משה ואני החלטנו ללכת לבקר את נמל יפו הישן. לאחרונה, המקום חודש והתווספו בו מסעדות רבות וגלריות בתשלום. להפתעתנו, עומס המטיילים לאורך טיילת הנמל הראה על אווירה של חג. הגענו להאנגר מספר שניים, שזה שוק הנמל ובו דוכני אוכל ו"רוקח ים" ביניהם - בר של השף אייל לביא, שברשותו מסעדת מאכלי ים בשם "רוקח 73". להבדיל, ב"רוקח ים" מגישים מנות טאפס המבוססות על תפריט מסעדת "רוקח 73" והישיבה ליד בר אליפסה ולא בהסבה לשולחנות.
עודד מלך, מבקר אוכל, 22.12.2012
מנת הפאייה שהזמנו - צורת הגשה נהדרת
התפריט והמנות שהוזמנוהמגוון בתפריט אינו רחב, אך רוב המנות היו מורכבות מפירות ים. החלטתי להזמין ביסק סרטנים וכן, פסטה קלמראטה מוקפצת עם ארטישוק, עגבניות צלויות, בצלצלי פנינה, זיתים, כמון ומעליה גבינת ריקוטה. משה הזמין למנה ראשונה סלט תפוח אדמה עם אנשובי, שום, זיתים שחורים ורוטב איולי. למנה העיקרית הזמין מנת פאייה מפירות ים. לאור התלבטותנו בהזמנת הקינוח, קיבלנו את המלצתו של הברמן והזמנו גלידת חלב המוגשת עם תאנים, חלבה וטחינה גולמית. ההתרשמותביסק הסרטנים הוגש בתוך ספל קפה אספרסו ובשולי הספל קופל שרימס ורדרד שבושל ממש במידה הנכונה ולא היה צמיגי מדי. לגימה מהביסק הזכירה את הים, והרי במבט קדימה ראינו אותו. הפסטה קלמראטה כשמה כן היא, והזכירה בצורתה קלאמרי. המנה עצמה הייתה תפלה בטעמה למרות שפע המרכיבים בה. הזיתים היו הטעם הדומיננטי ולא הפסטה, וחבל. השילוב של מרכיבי מנת סלט תפוחי אדמה הביא לתוצאה מדהימה ממש: האנשובי בשילוב רוטב האיולי, עם חתיכות תפוח האדמה, היוו את המרקם המדויק למליחות האנשובי. מנת הפאייה הוגשה במחבת שבו הוכנה, הייתה עשירה וכללה כמות נכבדה של תמנונים ושרימסים. האורז תובל בפפריקה וכמון בכמות נדיבה מדי, אך טעמו לא נפגם. גלידת החלב על כל מרכיביה, נשמעה והבטיחה מנה טובה ומתוקה, אך בפועל, המנה משום מה לא הייתה מתוקה מספיק. על הגלידה פוזרו "שערות" חלבה במידה שהצריכה כמות גדולה יותר. המנה כללה מרכיב נוסף בצורת נגיעות של טחינה גולמית ולכן, לדעתי, המתיקות לא הייתה מספקת. יחד עם זאת, שילוב הטעמים, הביא את המנה ליעודה כמנה אחרונה. האווירההישיבה ליד הבר והמטבח הפתוח תורמים לאווירת הנמל העתיק. הנאתם של הסועדים כפולה, הן מהכנת האוכל הנעשית מולם והן מהמראה הנשקף מבחוץ: סירות יאכטה גדולות, קטנות, מפוארות וצנועות עוגנות בנמל, וגלי הים המתנפצים על הסלעים. המחירהמחירים היו זולים יחסית, שכן אלה מנות טאפס וגודלן בהתאם. מחיר ביסק הסרטנים - 48 ₪, מחיר סלט תפוח אדמה - 32 ₪ ,עבור פסטה קלמראטה שילמנו 52 ₪, מחיר הפאייה ים - 62 ₪.עבור שליש כוס בירה - 24 ₪ ועבור בקבוק שתייה קלה - 12₪. סה"כ שילמנו 230 ₪. נכתב על ידי עודד מלך, מבקר מסעדות. כתובת "רוקח ים": האנגר 11, שוק נמל יפו, תל אביב-יפו. באתר תוכלו למצוא מתכונים לא כשרים בסגנון המנות שהוצגו כאן. |