גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | מחלות ובעיות | » | צרבת: הסימפטומים וטיפים לטיפול |
אני יותר ויותר נתקלת במטופלים המתלוננים על צרבת. לא תמיד זה מגיע כתלונה ראשונית, אלא תוך כדי תשאול. אנשים פשוט התרגלו לחיות עם הצרבת ו/או לקחת תרופות נוגדות צרבת כמו "סוכריות" וחושבים שבזה נפתרה הבעיה, אך הטיפול בסימפטומים לא מטפל בבעיה!
דנה שפילמן, דיאטנית קלינית Bsc.nutr, 12.01.2013
תאכלו שקדים כדי להקל על צרבת
אז מהי צרבת? צרבת היא בעצם תיאור התחושה - תחושה של שריפה/אי נוחות בגרון/בחזה, תחושת חמיצות העולה מהקיבה ובזמן בליעה. תחושה זו נובעת מתופעה הנקראת רפלוקס. מהו רפלוקס (החזר קיבתי-וושטי)?רפלוקס זהו מושג המתאר את חזרת המזון מהקיבה לוושט ועד לחלל הפה. כאשר סוגר הוושט לא נסגר הרמטית בזמן האכילה ולאחריה, המזון וחומצות הקיבה עולים חזרה במעלה הוושט. תחושת הצריבה/חומציות נגרמת מחומצות הקיבה. לידיעה - יש אנשים שלא יחושו בסימפטומים אלו אלא בצרידות, כחכוח בגרון, שיעול, ליחה, תחושת גוש תקוע בגרון. גם אלו נגרמים מרפלוקס! עדיין לא נמצאה הסיבה הברורה לרפלוקס, אך כן נמצא קשר בין אורח החיים של האדם לרפלוקס. מצבים של עודף משקל, הריון ועישון מעלים את הסיכון לרפלוקס. אז מה עושים?
ומה עושים אם כבר יש צרבת?בזמן צרבת מומלץ לאכול שקדים טבעיים (לא קלויים וללא מלח), פרוסת לחם יבש/פתית/פריכיות אורז, מלפפון. הללו יכולים להקל על תחושת הצרבת, אך כאמור, לא לטפל בה. לא מומלץ לשתות חלב. הוא אמנם מקל זמנית אך לאחר זמן מה מעלה חומציות שוב! נכתב על ידי דנה שפילמן, דיאטנית קלינית. מומלץ לקרוא גם על הנושאים הבאים: מחלת הנשיקה: הדרך הבריאה להחלמה |