גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | תזונה בחגים | » | עצות לשמירה על המשקל בפסח |
חג פסח מעורר בנו פעמים רבות, מעבר לשמחה וחגיגיות, גם חשש מאכילה מרובה ובעקבותיה עלייה במשקל, שלאחר מכן נאלץ להתמודד איתה כשהקיץ והבגדים החשופים אורבים מעבר לפינה. סטטיסטיקה משנים קודמות מדברת על עלייה ממוצעת של 5 ק"ג בימי החג. האם אפשר לשבור את הסטטיסטיקה? התשובה היא: לחלוטין כן!
יעל משיח ארזי, דיאטנית קלינית, MSc, 21.03.2013
סעודת חג סביב השולחן
אז איך עושים זאת?הצעד החשוב ביותר הוא החלטה: "השנה אני מסיים/מסיימת את פסח באותו המשקל בו התחלתי". ברגע שההחלטה בוצעה, הועברה פקודה למוח לחשוב על אסטרטגיה לביצוע. את פסח נחלק לשניים: ארוחות חגיגיות הן סעודות החג וחול המועד לצורך העניין יומיום. ימי הסעודותבדקו מראש עם המשפחה המארחת (או אם הסעודה אצלכם) מה הולך להיות מוגש ואיך ניתן לעזור. דאגו שבין המטעמים יהיה גם הסלט הפשוט הגדול (ירקות בלבד ללא תוספות של אגוזים/פירות יבשים/גרעינים ועוד), ירקות מאודים/מבושלים ובקבוקי שתייה כמו מים וסודה. טיפים נוספים:
ימי חול המועדימים אלה הם רגילים לחלוטין ומעבר לכך שיש לכם זמן רב יותר לנוח, לעשות פעילות גופנית ולכייף, אין סיבה להעמיס כמויות מיותרות של אוכל ולהמשיך ולאכול את ארוחת הסדר שוב ושוב. קחו בחשבון שמצה רגילה = 2 מצות קלות = 4 פריכיות = 2 קניידלך = כוס אורז מבושל = 2 תפוחי אדמה בינוניים = 4 פרוסות לחם קל. המשיכו לאכול על פי התפריט שאכלתם לפני החג, ובכל ארוחה בה הייתה פחמימה שהיא חמץ - המירו אותה למצות קלות/פריכיות בהתאמה, אין צורך לאכול מעבר רק כי חג. זכרו שגם בפסח הירקות/מוצרי החלב/העוף/הבשר/הדגים/הפירות הם כשרים לפסח. תכננו את ימי החופשה בצורה כזאת שלא תסתובבו סביב שולחנות אוכל, אלא בטיולים רגליים בחיק הטבע/בטיולי אופנים/מפגשי חברים עם כיבוד קל של בעיקר פירות, ירקות וגבינות. לסיכום, ניתן ורצוי לעבור את חג הפסח באופן מתון ובשליטה. חשבו על ההשלכות של חגיגה בלתי פוסקת של אכילה. לאכול כן, ליהנות כן - אבל במידה! נכתב על ידי יעל משיח ארזי, דיאטנית קלינית. אייטמים נוספים הקשורים לפסח: |