אהלן, אני אדי מזרחי בן 48, נשוי + 2, גר באזור השרון. אני במטבח אוטוטו 27 שנים... נולדתי בשכונת פלורנטין שבדרום תל אביב, לימים שכונה עם אוריינטציה סלוניקאית ספרדית. אני מגיע ממשפחה שחציה בוכרית וחציה ספרדית, שם אני דור 6 בארץ. גדלתי בבית שבו בישלו אוכל בוכרי אותנטי וגם את האוכל של פלורנטין, שאותו למדה אימי מהשכנות הספרדיות... משם המשפחה עברה ליפו שהיה כור היתוך מאוד גדול, שלימים יהיה השראה מאוד גדולה במטבח שלי היום. ביפו למדתי הרבה מהמטבח הערבי הבאלדי, ירקות ארצנו, עבודת תיבול בשמן זית, מלח ופלפל.
בבגרותי נסעתי בעולם בעיקר לאיטליה, שם חוויתי ולמדתי את המטבח האיטלקי, את העבודה עם חומרי גלם טריים, עשבי תיבול, סודות בצק הפסטה והפיצה ועבודה עם טאבון עצים... חוויתי מסעדות גורמה בניירק, אבל המשיכה שלי היא שווקים... ומסעדות פועלים... באיטליה, בטורקיה, ביוון ובפורטוגל - שם גיבשתי את המטבח שאני מבשל היום, סוג של מטבח ים תיכוני עכשוי. ב-2010 השתתפתי בתוכנית מאסטר שף והיא הייתה אחת החוויות היותר חזקות בחיי... דרך התוכנית נחשפתי לעבודה עם שפים, עבודה במסעדות, סדנאות והכרות עם מגדליי ארצנו המבורכת... כיום אני מעביר סדנאות בישול ואפייה, אוסף למעלה משנה חומר לספר בישול ולייף סטייל... שותף עם אבנר לסקין במייזם קולינארי "פותחים שולחן״ שעוסק בשירות ארוחות פרטיות וסדנאות לבשלנים.
מאמין בבישול פשוט וטרי בעבודה עם חומרי גלם שגדלים בארצנו ובאהבת אדם.
|