גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | אנשי מקצוע | » | בלוגרים | » | הגר רונן |
אני מאמינה שהאוכל בפרט והמטבח בכלל מקושר לילדות של כולנו - אנחנו זוכרים את אמא ואבא במטבח, את הארוחות המשפחתיות והחגים, מה אסור היה לאכול בבית, מה היו הפינוקים ואיזה אוכל היה אצל סבתא וסבא, וכמובן בבגרותנו, אנחנו מאמצים ומפתחים את המטבח והאוכל שלנו עבור המשפחות והילדים שלנו. ריחות וטעמים של מאכלים מסוימים מזכירים לנו מקומות, זמנים וחוויות שונות, מנחמים אותנו, מרגשים אותנו, ואף מכעיסים אותנו. אולם דבר אחד שאין עליו עוררין הוא האומנות שבבישול - החל מהניסיון לשחזר טעמים שזכורים לנו מהילדות ועד לקולינריה גבוהה ויוקרתית. במקצועי אני פסיכודרמטיסטית (טיפול באמצעות דרמה) ומאמינה גדולה בטיפול באומנויות בכלל. אני נהנית לבשל, נהנית לפנק את הסובבים אותי ומאמינה שגם בהכנה וגם באכילה יש כוח ריפוי עצום.
קצת על עצמיהרבה שנים אני עובדת במשרות משרדיות, ובמקביל לומדת ועובדת כפסיכודרמטיסטית. לכל אורך הדרך, אני מחפשת את הדברים שירגשו אותי, שיאתגרו אותי, שיוסיפו יופי ואושר ובעיקר הנאה ועבודה עם הידיים. את כל הדברים האלו אני מוצאת בעבודות יד מגוונות שאני עושה ובבישול ואפייה - אין כמו ללוש בצק (או פימו לצורך העניין), להכניס לתנור ולחכות לראות מה יוצא. כמובן שגם צריך להתחשב במה שבריא ונכון לאכול מצד אחד, ומצד שני להינות ולהתפנק. בין המתכונים שלי יש מתכונים מפנקים ומושחתים, כמו גם מתכונים בריאים ודלי פחמימות (בעקבות בעיות הורמונאליות איתן אני חיה, אני מחפשת פתרונות עם פחמימות מלאות ומורכבות שמסייעות לאיזון ההורמונאלי של הגוף). סוגי מאכלים מועדפיםאני בעיקר אוהבת לאפות, גם מלוח וגם מתוק - אבל כמובן, לא רק. שפים שאני מעריצה"השף" האהוב עליי במיוחד הוא בעלי המתוק שמבשל מכל הלב וביצירתיות אין קץ. למרות שגילה את המטבח רק כשעברנו לגור יחד - הוא כנראה ספג הרבה השראה מאמא שלו המדהימה, שאצלה כל שישי הוא אירוע מפנק ומושקע. אבא שלי המדהים יכול להפוך כל דבר שנמצא בבית כמו בקסם למעדן מלכים מיוחד, תמיד מעורר בי את הרצון לנסות דברים חדשים ולאלתר, ואמא שלי שתמיד חיפשה את המתכונים הכי מהירים והכי כייפים, מכוונת אותי לשמור על פשטות ונגישות. הכלי הכי שימושי במטבח שליתנור, מיקסר וסכינים מצוינים. מה שאני הכי אוהבת לבשלעוגות. זיכרון ילדותבתור ילדה כבר אהבתי לאפות, לכן התחלתי מסורת שבכל יום הולדת שלי הייתי מזמינה כמה חברות הכי טובות למסיבת פיג'מות וכל הלילה היינו אופות ומתקשקשות עם הקישוטים והחומרים. כמה לכלוך - וכמה צחוקים! |
בעיקר אפייה וקינוחים.
ירושלים. מצא עוד בלוגרי אוכל בירושלים והסביבה