גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | אנשי מקצוע | » | בלוגרים | » | איריס אשד |
היי, קוראים לי איריס ואני אמא למאיה, רעיה ומדריכת טיולים. אני אוהבת כוסברה, גויאבה, סלרי וחצילים, ועוד המון דברים. מה שאני לא מסוגלת לסבול זה רגל קרושה ובמיה. את הבלוג אני מקדישה באהבה למתוסכלי מטבח או סתם בעלי ידיים שמאליות. פה אשתדל לפרט כמה שיותר בעצות והסברים במתכונים.
קצת על עצמיעשיתי בחיי כל מיני דברים שאם אנסה למצוא להם מכנה משותף הוא יהיה "טבע", "הרפתקאות" ובעיקר סקרנות... עם אותה סקרנות התחברתי לפני הרבה שנים לאהבה מאוד גדולה שלי – לאוכל, וכזה שיהיה טעים. חיי סבבו תמיד סביב התשוקה הזו לאוכל ולחוויה שבו, עוד מהזמן בו הייתי צמחונית (20 שנה) ועד היום. תשכחו מזה שאשב בחושך, אוכל נבטוטים ואגדל שפמפם לתפארת. אם אוכל לא מעניין בפה עם טעמים שמובילים אותי לסיפור שמעורר את החושים, ממלא את הבטן ומשמח את הלב - אז כנראה שאמציא בעצמי. אני לא מתיימרת ללמד בישול. אני מבשלת עונתית, לפי מצב רוחי ומתעדת את מה שמצליח לי. אם אני מספיקה לצלם את האוכל לפני שנטרף, הרווחנו. מטבח מועדףאסייאתי, ים תיכוני, הודי וצמחוני. סוגי מאכלים מועדפיםבאו סיני ממולא, סמוסה, מוקפץ אינדונזי, פיצה וחומוס. שפים שאני מעריצהאהרוני, מיקי שמו, בני סיידא, חיים כהן ואלי לנדאו. הכלי הכי שימושי במטבח שליסכין השף שלי. מה שאני הכי אוהבת לבשלממולאים, קציצות, סלטים מיוחדים, רטבים, מאפים ולחמים. אני מאמיןמה שבא מאהבה גובר על כל מכשול והניצחון הוא בהעזה. |