דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 807 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קדירת עוף ביין אדום וירקות שורש
מנה מנצחת לערב החג
  • 1 שוטפים היטב את כרעי העוף (4 כרעי עוף שלמות (שוק וירך) בעלות עור שלם ובהיר של עוף טוב) ונפטרים מעודפי עור.
  • 2 בסיר ברזל רחב וכבד בעל מכסה מתאים מחממים את שמן הזית על להבה גבוהה. מניחים בסיר את כרעי העוף כשחלק העור פונה אל הסיר ומטגנים להזהבה. הופכים, מזהיבים גם את צידן השני של הכרעיים ומוציאים לקערה.
  • 3 בינתיים קולפים את הבצל ויתר השורשים. את הגדולים ניתן לחצות ואילו את הקטנים משאירים שלמים. מעבירים אותם לסיר בו הוזהב העוף ומערבבים בכף עץ כך שייעטפו בשומן וייצרבו מעט.
  • 4 כשהירקות מעט מתרככים, מניחים מעל את גבעולי הסלרי והפטרוזיליה ומפזרים את שיני השום, עלי הדפנה והפלפל האנגלי. מתבלים גם במלח ובפלפל.
  • 6 מסדרים מעל בשכבה אחת את כרעי העוף בצמוד מאוד, כשצד העור הזהוב פונה כלפי מעלה.
  • 7 יוצקים על הכל את היין האדום היבש עד כדי כיסוי העוף. מביאים את היין לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומכסים. מבשלים את העוף כשעתיים בבעבוע עדין מאוד.
  • 8 כ- 20 דקות לפני תום הבישול מקפיצים את הפטריות במחבת חמה עם בשמן הזית עד שהן נצרבות מעט, ומוסיפים אותן אל הסיר.
  • 9 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי של המתכון על פי דיאטנית עוף טוב: 523 קלוריות (אנרגיה), 37 גרם חלבונים, 8 גרם פחמימות, 28 גרם שומן, 6 גרם שומן רווי, 3 גרם סיבים תזונתיים, 116 מ"ג כולסטרול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב