דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
הכי קל והכי טעים להכין חומוס ביתי

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 178 גרם למנה\יחידה (מנות חומוס מכובדות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את גרגירי החומוס לפחות ל- 8 שעות עם אבקת הסודה לשתייה. מסננים את המים, מעבירים לסיר עם מים חדשים ומרתיחים. ברגע שהמים רותחים מוסיפים את אבקת האפייה.
  • 2 מסירים את הקצף מפני המים וגם את הקליפות. כשהמים משנים את צבעם לצהוב וגרגירי החומוס נמעכים ממש בקלות (כשעה וחצי סה"כ) - אז גרגירי החומוס מוכנים (שומרים בערך כוס ממי הבישול).
  • 3 מקררים את גרגירי החומוס ורק לאחר מכן מתחילים לעבוד (מומלץ לשמור כרבע מכמות הגרגירים לקישוט המנה בסוף).
  • 4 טוחנים את גרגירי החומוס המבושלים עם הטחינה הגולמית, השום, מיץ הלימון, שמן הזית, התבלינים ומי הבישול, עד למרקם החומוס שאוהבים.
  • 5 להגשה: כל אחד איך שהוא אוהב! אני מציעה להגיש חומוס ישראלי ביתי עם ביצה קשה, גרגירי חומוס, שום גבישי, שמן זית, כוסברה טרייה והרבה כמון.

ציוד נדרש: מעבד מזון.

הערך התזונתי לא כולל את התוספת להגשת מנת החומוס. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טחינה. זמן ההכנה לא כולל את זמן השרית ובישול גרגירי החומוס (ניתן להכין מראש ואף להקפיא).

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של דניאלה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)750422
חלבונים (גרם)30.62 17.23
פחמימות (גרם)6436
מתוכן סוכרים (גרם)10.79 6.07
שומנים (גרם)41.61 23.42
מתוכם שומן רווי (גרם)6.55 3.68
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.02
נתרן (מ"ג)2,0131,133
סיבים תזונתיים (גרם)21.36 12.02
מים (גרם)25.5414.38
ויטמין A (מק"ג)3.822.15
ויטמין B (מ"ג)4.92.76
ויטמין B1 (מ"ג)0.470.26
ויטמין B2 (מ"ג)0.210.12
ויטמין B3 (מ"ג)1.560.88
ויטמין B5 (מ"ג)1.520.86
ויטמין B6 (מ"ג)0.620.35
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)513.03288.76
ויטמין C (מ"ג)10.585.95
ויטמין E (מ"ג)0.830.47
ויטמין K (מק"ג)8.54.78
סידן (מ"ג)445.31250.65
ברזל (מ"ג)11.636.55
מגנזיום (מ"ג)115.7865.17
זרחן (מ"ג)689.56388.12
אבץ (מ"ג)3.341.88
אשלגן (מ"ג)880.02495.32
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.551.43
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.10.06
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.451.38
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.480.83
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.460.82

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.5% 26.3% 19.4% 40.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.44 (0.56 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.