דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 564 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחמם את השמן בסיר.
  • 2 לחתוך את הגזרים לקוביות קטנות ולהוסיף לסיר.
  • 3 לכתוש את השום ולהוסיף.
  • 4 לטגן תוך כדי ערבוב עוד חמש דקות.
  • 5 להוסיף את גרגירי החומוס המבושלים ולערבב.
  • 6 להוסיף את האורז, המלח, הפלפל והמים עד שיכסו את האורז כולו (אם צריך עוד מים להוסיף - המים צריכים לכסות את האורז בס"מ).
  • 7 לבשל על אש קטנה עד שהאורז מבושל.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף חתיכות בשר. במקור מטגנים את השום בשמן בנפרד ומוסיפים אותו לאורז המוכן.
עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)23742
חלבונים (גרם)7.16 1.27
פחמימות (גרם)397
מתוכן סוכרים (גרם)6.6 1.17
שומנים (גרם)6.26 1.11
מתוכם שומן רווי (גרם)0.48 0.09
נתרן (מ"ג)789.3139.86
סיבים תזונתיים (גרם)8.22 1.46
מים (גרם)474.2484.04
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,014179.76
ויטמין B (מ"ג)2.210.39
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.080.19
ויטמין B5 (מ"ג)0.460.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.330.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)104.0218.43
ויטמין C (מ"ג)6.831.21
ויטמין E (מ"ג)1.410.25
ויטמין K (מק"ג)18.973.36
סידן (מ"ג)82.914.69
ברזל (מ"ג)2.070.37
מגנזיום (מ"ג)41.677.38
זרחן (מ"ג)130.3223.09
אבץ (מ"ג)1.120.2
אשלגן (מ"ג)454.880.59
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.710.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.680.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.310.05
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.30.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.6% 10.3% 11.8% 64.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.