דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 525 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • עגבנייה - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (860 גרם)
    חתוכות גס
  • בצל - יחידה קטנה (63 גרם)
    חתוך לרצועות (סגול)
  • פלפל ירוק חריף - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (14 גרם)
    קצוץ דק ללא הגרעינים
  • שום - 4 שיניים
    קצוצות דק
  • פטרוזיליה - חופן (15 גרם)
    קצוצה
  • שמן זית - 6 כפות - סה"כ (60 מ"ל)
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב היטב בקערה את העגבניות החתוכות ביחד עם רצועות הבצל הסגול, הפלפל החריף הקצוץ, השום החתוך, הפטרוזיליה הקצוצה, שמן הזית והמלח.
  • 2 לתקן תיבול לפי הטעם ולהגיש את הסלט עם לחם שאוהבים.
  • 3 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש בעגבניות שרי במקום עגבניות רגילות. ניתן לשחק עם כמות הפלפל החריף לפי הטעם ולהוסיף ירקות ותיבול שאוהבים (אין חוקים).
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להפחית מעט מכמות שמן הזית. אם חסרים נוזלים אפשר להוסיף מיץ מלימון סחוט.

סלט דודו הוא סלט קל, טעים ומהיר להכנה שמאוד מתאים כחלק מארוחת הערב.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)36570
חלבונים (גרם)5.38 1.03
פחמימות (גרם)265
מתוכן סוכרים (גרם)13.21 2.52
שומנים (גרם)28.63 5.46
מתוכם שומן רווי (גרם)4.36 0.83
נתרן (מ"ג)1,774338.22
סיבים תזונתיים (גרם)6.34 1.21
מים (גרם)455.3586.82
ליקופן (מ"ג)11.062.11
ויטמין A (מק"ג)216.3141.24
ויטמין B (מ"ג)4.390.84
ויטמין B1 (מ"ג)0.210.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.02
ויטמין B3 (מ"ג)2.850.54
ויטמין B5 (מ"ג)0.540.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.580.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)83.9216
ויטמין C (מ"ג)88.2616.83
ויטמין E (מ"ג)2.440.47
ויטמין K (מק"ג)158.3430.19
סידן (מ"ג)88.2816.83
ברזל (מ"ג)2.030.39
מגנזיום (מ"ג)59.511.34
זרחן (מ"ג)141.3326.94
אבץ (מ"ג)1.050.2
אשלגן (מ"ג)1,187226.3
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.410.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.40.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.160.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.160.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.6% 43.4% 8.2% 38.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.92 (1.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.