דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טונטיה
טונטיה
טונטיה
מתכון פטנט פשוט וטעים

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 156 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מערבבים בקערה יחד את הטונה, הביצים הקשות, הזיתים, רוטב הפיצה והתבלינים.
  • 2 לוקחים טורטיה אחת, גוזרים בה חריץ עד לאמצע (ראו בסרטון באינסטגרם) ומקפלים לצורת קונוס.
  • 3 ממלאים את הקונוס בכף וחצי-שתיים מהמילוי ומהדקים את הקצה.
  • 4 טובלים כל משולש כזה בקמח, לאחר מכן בביצה הטרופה ולבסוף בפירורי הלחם, מכל הצדדים, ומהדקים את החלק הפתוח.
  • 5 מטגנים בשמן עמוק ורותח עד להזהבה מכל הצדדים ומוציאים לנייר סופג.
  • 6 מגישים לצד רוטב שאוהבים (אלף האיים/שום/טחינה) וסלט ירקות טרי.
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הרטבים והתוספות להגשה. כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בטיגון. יש לטגן את הטונטיה בשמן עמוק. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של סתיו!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)469300
חלבונים (גרם)16.66 10.65
פחמימות (גרם)4932
מתוכן סוכרים (גרם)2.57 1.64
שומנים (גרם)22.17 14.18
מתוכם שומן רווי (גרם)3.41 2.18
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.02
כולסטרול (מ"ג)99.71 63.76
נתרן (מ"ג)908.85581.2
סיבים תזונתיים (גרם)0.25 0.16
מים (גרם)17.3111.07
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)35.2222.53
ויטמין B (מ"ג)0.660.42
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.330.21
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)18.1411.6
ויטמין B12 (מק"ג)0.240.15
ויטמין C (מ"ג)1.190.76
ויטמין D (מק"ג)0.490.31
ויטמין E (מ"ג)0.240.15
ויטמין K (מק"ג)0.270.17
סידן (מ"ג)28.7118.36
ברזל (מ"ג)0.920.59
מגנזיום (מ"ג)2.721.74
זרחן (מ"ג)60.3938.62
אבץ (מ"ג)0.260.17
אשלגן (מ"ג)31.6620.25
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.370.24
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.310.2
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.90.58
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.830.53

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 25.1% 18.9% 55.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.34 (0.34 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.