דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 75 גרם למנה\יחידה (ל- 8 סועדים)

  • פלפל צהוב - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (488 גרם)
    פלפלים לא בשרניים
  • חומץ 5% - 1/3 כוס קטנה - סה"כ (66 מ"ל)
  • סוכר - כפית שטוחה (5 גרם)
  • מלח ים - כפית שטוחה
  • עלי דפנה - 1/4 7 יחידות
    2 עלי דפנה
  • שום - 5 שיניים
  • מים מסוננים - 1/3 כוס
  • פלפל אנגלי - 5 כדורים
  • מי ברז - 4 ליטר
    מים רותחים
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 אל המים הרותחים שבסיר, מוסיפים את הפלפלים, מבשלים ומסובבים כחצי שעה.
  • 2 בכלי בעל מכסה מכינים ציר מחומץ, 1/3 כוס מים מסוננים פושרים, מלח וסוכר.
  • 3 שופכים את המים עם הפלפלים למסננת. שמים מעל זה צלחת שתדחס את הפלפלים. מניחים עד שיתקרר.
  • 4 מסירים את הגבעול והגרעינים של הפלפלים. חותכים כל פלפל ל- 4 לאורך.
  • 5 מניחים בציר. מוסיפים את עלי הדפנה, השום והפלפל האנגלי.
  • 6 מכסים ומניחים במקרר.
  • 7 כל יום שעובר זה יותר טעים, בעיקר עם מאכלים כבדים.
  • 8 בתיאבון.
טיפ למתכון
המתכון קל, טעים ונשמר זמן רב (אם מחביאים במקרר). שווה לנסות - אפשר עם כל סוגי הפלפלים.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אילה מגל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)2635
חלבונים (גרם)0.89 1.19
פחמימות (גרם)68
מתוכן סוכרים (גרם)0.67 0.89
שומנים (גרם)0.15 0.2
מתוכם שומן רווי (גרם)0.02 0.03
נתרן (מ"ג)343.22456.87
סיבים תזונתיים (גרם)0.65 0.86
מים (גרם)58.6978.12
ויטמין A (מק"ג)6.28.25
ויטמין B (מ"ג)0.921.23
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.570.76
ויטמין B5 (מ"ג)0.130.17
ויטמין B6 (מ"ג)0.160.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.0521.36
ויטמין C (מ"ג)113.31150.83
ויטמין E (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)0.070.1
סידן (מ"ג)14.919.83
ברזל (מ"ג)0.370.49
מגנזיום (מ"ג)8.4511.25
זרחן (מ"ג)21.3728.44
אבץ (מ"ג)0.160.21
אשלגן (מ"ג)147.04195.73
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.010.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.2% 1.9% 11.3% 78.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.02 (0.02 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.