דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות בקר ועוף ברוטב עגבניות
קציצות בקר ועוף ברוטב עגבניות
קציצות נהדרות משני סוגי בשר

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 261 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה (2 קציצות למנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 הכנת הקציצות: קוצצים דק במעבד מזון את הבצל, השום, הפלפלים האדומים המיובשים והפטרוזיליה יחד. מוסיפים לבשר הבקר והעוף יחד עם כל שאר מצרכי הקציצות ומערבבים היטב. משהים במקרר כחצי שעה לספיגת טעמים. יוצרים כ- 16 קציצות (תלוי בגודל).
  • 2 הכנת הרוטב: מערבבים יחד בקערה את החריסה, העגבניות המרוסקות, השום, הפפריקה, הכמון, המלח והסוכר.
  • 3 מחממים בסיר סוטאג` בינוני את שמן הזית ומטגנים קלות את הקציצות משני הצדדים. מוסיפים את רוטב העגבניות שבקערה, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 5 דקות עד לריכוך קל.
  • 4 מוסיפים את המים הרותחים וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה על אש קטנה, עד לצמצום מעט מהנוזלים והסמכת הרוטב. מתקבלות קציצות בקר ועוף טעימות שמומלץ להגיש עם אורז לבן.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הפלפלים האדומים המיובשים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)281108
חלבונים (גרם)31.5 12.08
פחמימות (גרם)156
מתוכן סוכרים (גרם)3.42 1.31
שומנים (גרם)10.75 4.12
מתוכם שומן רווי (גרם)2.96 1.14
כולסטרול (מ"ג)81.63 31.29
נתרן (מ"ג)986.46378.13
סיבים תזונתיים (גרם)3.28 1.26
מים (גרם)196.3975.28
ליקופן (מ"ג)2.621
ויטמין A (מק"ג)83.532.01
ויטמין B (מ"ג)12.924.95
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.230.09
ויטמין B3 (מ"ג)10.744.12
ויטמין B5 (מ"ג)1.060.41
ויטמין B6 (מ"ג)0.710.27
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)30.9111.85
ויטמין B12 (מק"ג)2.080.8
ויטמין C (מ"ג)29.6511.37
ויטמין D (מק"ג)0.050.02
ויטמין E (מ"ג)1.380.53
ויטמין K (מק"ג)84.732.47
סידן (מ"ג)53.9620.69
ברזל (מ"ג)4.371.68
מגנזיום (מ"ג)60.0423.01
זרחן (מ"ג)303.33116.28
אבץ (מ"ג)4.951.9
אשלגן (מ"ג)683.31261.93
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.660.25
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.560.22
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.820.31
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.740.28

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.4% 17.9% 52.3% 24.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.