דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
צלחת אביבית חגיגית
צלחת אביבית חגיגית
צלחת אביבית חגיגית

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 396 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 להניח בבסיס תבנית מלבנית מרוססת טיפת שמן, מחצית מפרוסות הזוקיני הארוכות, עליהן בשכבה אחידה את הכרובית החלוטה (יש לחלק אותה לפרחים ולחלוט 5 דקות במי מלח רתוחים לפני) ורבעי השומר, מעל שוב זוקיני, מעל הזוקיני תערובת של מצה מפוררת, גבינת פרמזן מגורדת ותבלינים כולל כל עשבי התיבול (רוזמרין, מרווה וטימין).
  • 2 לצקת בזהירות מעל הכל באחידות את השמן המתובל והיין הלבן.
  • 3 לאפות בחום בינוני-נמוך כ- 40 דקות עד להשחמה ולהתייצבות.
  • 4 השכבה העליונה של המצה, גבינה ועשבי התיבול צריכה להיות שחומה ופריכה למראה.
  • 5 בינתיים, את קוביות הגזרים הלפת והסלק להקפיץ כמה דקות בווק חם עם 2 כפות שמן הזית והתבלינים (מלח ופלפל שחור).
  • 6 כשמוכן, לשפוך מעל מיץ לימון וסוכר חום, לתבל במלח ופלפל ולצנן לחום פושר.
  • 7 להרכבת המנה - בצלחת יפה שימו מלבן שחתכתם משכבות הזוקיני, הגבינה והכרובית האפויים. סביבן לסדר יפה קוביות שורשי אביב... לקשט בנבטים (חבילת נבטים מעורבים - סלק, חרדל, בזיליקום) ולזלף שמן מהווק מעל הכל.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של נורית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)16843
חלבונים (גרם)8.79 2.22
פחמימות (גרם)226
מתוכן סוכרים (גרם)6.03 1.53
שומנים (גרם)6.5 1.64
מתוכם שומן רווי (גרם)1.56 0.39
כולסטרול (מ"ג)3.45 0.87
נתרן (מ"ג)356.3790.11
סיבים תזונתיים (גרם)6.91 1.75
מים (גרם)326.2282.48
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)286.7872.51
ויטמין B (מ"ג)4.031.02
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.04
ויטמין B3 (מ"ג)1.960.5
ויטמין B5 (מ"ג)1.230.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.460.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)100.5425.42
ויטמין C (מ"ג)100.3825.38
ויטמין E (מ"ג)0.380.1
ויטמין K (מק"ג)17.614.45
סידן (מ"ג)139.8635.36
ברזל (מ"ג)2.10.53
מגנזיום (מ"ג)71.4818.07
זרחן (מ"ג)202.0351.08
אבץ (מ"ג)1.540.39
אשלגן (מ"ג)1,111280.91
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.50.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.320.08
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.090.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.090.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.6% 14.7% 19.9% 49.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.27 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.