דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 91 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • מלפפון עם קליפה - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (480 גרם)
    פרוסים
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    פרוסים
  • שמיר - 1/2 צרור - סה"כ (40 גרם)
    קצוץ
  • מים - 3 כוסות - סה"כ (720 מ"ל)
  • חומץ 5% -  כוסות - סה"כ (300 מ"ל)
  • סוכר - 2 כפות שטוחות - סה"כ (30 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לפרוס את המלפפונים והבצל לעיגולים ולהניח בקערה.
  • 2 לקצוץ את השמיר ולהוסיף גם כן לקערה.
  • 3 להרתיח את המים עם החומץ, להוסיף את הסוכר והמלח, ולהמשיך להרתיח תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס.
  • 4 למזוג את הנוזל על המלפפונים, הבצל והשמיר בקערה, ולערבב היטב.
  • 5 לשמור במקרר. יש להכין את הסלט יומיים-שלושה לפני שמגישים.
  • 6 בתיאבון חיוך

היחס בין החומץ והמים יכול להשתנות בהתאם לטעם הרצוי. שיטת ההכנה כוללת גם בישול. זמן ההכנה לא כולל את זמן ההשהייה של הסלט במקרר.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1819
חלבונים (גרם)0.36 0.4
פחמימות (גרם)44
מתוכן סוכרים (גרם)2.43 2.66
שומנים (גרם)0.06 0.07
מתוכם שומן רווי (גרם)0.02 0.02
נתרן (מ"ג)181.05197.98
סיבים תזונתיים (גרם)0.37 0.41
מים (גרם)71.6878.38
ויטמין A (מק"ג)8.929.75
ויטמין B (מ"ג)0.220.24
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.070.08
ויטמין B5 (מ"ג)0.090.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.067.71
ויטמין C (מ"ג)3.33.61
ויטמין E (מ"ג)0.010.01
ויטמין K (מק"ג)3.994.36
סידן (מ"ג)12.0813.21
ברזל (מ"ג)0.230.25
מגנזיום (מ"ג)5.836.38
זרחן (מ"ג)10.7111.71
אבץ (מ"ג)0.090.1
אשלגן (מ"ג)68.3674.75
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.4% 1.4% 8.1% 82.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.02 (0.02 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.