דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 102 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • פלפל אדום - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (555 גרם)
  • פלפל צהוב - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (366 גרם)
    אפשר לשלב גם פלפלים כתומים
  • שום - 4 שיניים
    כתושות
  • מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל)
    סחוט טרי
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    או שמן קנולה (עדיף שמן זית)
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לצלות את הפלפלים על הגז או בתנור, להכניס לשקית כדי שיזיעו, לסגור את השקית ולחכות כרבע שעה.
  • 2 לשטוף תחת מי ברז, לקלף את הקליפה השרופה ולהוציא את הגרעינים.
  • 3 לחתוך את הפלפלים לרצועות דקות ולהניח בקערה.
  • 4 לכתוש את שיני השום ולהוסיף לקערה.
  • 5 להוסיף את מיץ הלימון, השמן, המלח והפלפל השחור, ולערבב.
  • 6 להניח במקרר כדי שהטעמים התאחדו - כדאי להמתין לילה במקרר אך ניתן לאכול גם לאחר המתנה קצרה. מתקבל סלט פלפלים מהיר וקל להכנה!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לעשות שימוש בכל צבעי הפלפלים (גם פלפל ירוק) ולשחק עם הכמויות.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להפחית בכמות השמן לשתי כפות למתכון. לשמן הזית טעם חזק, כך שעדיין מורגש, גם אם יש פחות.

התבלינים במתכון וכמות מיץ הלימון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)5756
חלבונים (גרם)1.12 1.1
פחמימות (גרם)77
מתוכן סוכרים (גרם)2.42 2.38
שומנים (גרם)3 2.95
מתוכם שומן רווי (גרם)0.42 0.41
נתרן (מ"ג)352.32345.75
סיבים תזונתיים (גרם)1.6 1.57
מים (גרם)89.1187.45
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)90.9189.21
ויטמין B (מ"ג)1.551.52
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.890.88
ויטמין B5 (מ"ג)0.260.25
ויטמין B6 (מ"ג)0.260.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)35.0434.39
ויטמין C (מ"ג)140.82138.19
ויטמין E (מ"ג)0.880.87
ויטמין K (מק"ג)2.932.88
סידן (מ"ג)13.9113.65
ברזל (מ"ג)0.480.47
מגנזיום (מ"ג)12.1411.91
זרחן (מ"ג)27.7127.19
אבץ (מ"ג)0.240.23
אשלגן (מ"ג)212.45208.48
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.5% 23.6% 8.8% 55.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.46 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.