דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט אדום מבושל

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 292 גרם למנה\יחידה

  • עגבנייה - 10 יחידות בינוניות - סה"כ (1.72 ק"ג)
    עגבניות קלופות וקצוצות לקוביות
  • פלפל אדום - יחידה גדולה (289 גרם)
    קצוץ לקוביות
  • פלפל צהוב - יחידה גדולה (188 גרם)
    קצוץ לקוביות
  • בצל - 2 יחידות גדולות - סה"כ (644 גרם)
    קצוצים לקוביות
  • שום - 6 שיניים
    שיני שום קצוצות
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • פפריקה מתוקה - 2 כפות שטוחות
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם
  • פפריקה חריפה - קורט
    או צ`ילי גרוס - לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לאדות בשמן זית בצל ושום. לאדות עד שצבע הבצל משתנה לצבע זהוב.
  • 2 להוסיף את הפלפלים ולאדות במשך 10 דקות.
  • 3 להוסיף את העגבניות.
  • 4 להוסיף תבלינים.
  • 5 להרתיח על להבה גבוהה במשך כ- 5 דקות.
  • 6 להעביר ללהבה נמוכה ולבשל עד שאין בכלל נוזלים בסיר.
  • 7 לתקן תיבול בהתאם לטעם האישי.
  • 8 לקרר. נשמר במקרר עד שבוע.
  • 9 חשוב להקפיד שלא יישארו נוזלים בסיר.
  • 10 אין צורך להוסיף מים. הטעם המדהים של הסלט הוא מעצם בישול הירקות בנוזלים שלהם.
  • 11 להגיש עם גבינה לבנה, טוסט, ביצים ואפילו לערבב עם טונה.
  • 12 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
סוד הצלחת הסלט הוא בחיתוך בגודל שווה של כל הירקות.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ברוריה קטלב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)9533
חלבונים (גרם)3.24 1.11
פחמימות (גרם)186
מתוכן סוכרים (גרם)8.64 2.96
שומנים (גרם)2.27 0.78
מתוכם שומן רווי (גרם)0.34 0.12
נתרן (מ"ג)100.0634.28
סיבים תזונתיים (גרם)2.72 0.93
מים (גרם)265.1690.84
ליקופן (מ"ג)5.231.79
ויטמין A (מק"ג)85.6529.34
ויטמין B (מ"ג)2.330.8
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.360.46
ויטמין B5 (מ"ג)0.370.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.370.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)41.6614.27
ויטמין C (מ"ג)127.843.78
ויטמין E (מ"ג)1.460.5
ויטמין K (מק"ג)6.772.32
סידן (מ"ג)45.6315.63
ברזל (מ"ג)1.630.56
מגנזיום (מ"ג)28.869.89
זרחן (מ"ג)86.9329.78
אבץ (מ"ג)0.490.17
אשלגן (מ"ג)587.18201.16
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.160.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.4% 8.7% 12.3% 68.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.12 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.