דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מוקפץ שווארמה ואורז
מוקפץ שווארמה ואורז
שווארמה עם אורז וירקות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 432 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 להשרות את השווארמה הודו נקבה (החתוך לרצועות) בכל מצרכי השווארמה המעורבבים יחדיו. להניח בצד.
  • 2 לבשל את האורז הלבן על פי הוראות היצרן - לטגן בסיר את האורז עם המלח והשמן כ- 2 דקות. להוסיף את המים הרותחים, להביא לרתיחה, להוריד מעוצמת האש ולבשל כ- 15-20 דקות עד אידוי המים. כמובן שניתן להשתמש בשאריות אורז מאתמול (אם יש).
  • 3 במחבת ווק או במחבת פסים יש להקפיץ את הירקות עד ריכוך קל, להוציא ולהניח בצד (אפשר להוציא את גרעיני הפלפל החריף אם רוצים טעם חריף עדין יותר).
  • 4 באותה מחבת יש להוסיף את נתחי השווארמה ולטגן ב- 2 כפות שמן כ- 15-20 דקות עד שהבשר מוכן. כעת תוך כדי ערבוב מוסיפים את הירקות ומערבבים. לאחר מכן, מוסיפים את האורז (7-9 כפות אורז מלאות) ומערבבים. מגישים ונהנים!
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו לדף הפייסבוק של רחלי בזוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)502116
חלבונים (גרם)62.46 14.45
פחמימות (גרם)235
מתוכן סוכרים (גרם)6.11 1.41
שומנים (גרם)16.79 3.88
מתוכם שומן רווי (גרם)3.4 0.79
כולסטרול (מ"ג)152 35.15
נתרן (מ"ג)1,220282.08
סיבים תזונתיים (גרם)2.61 0.6
מים (גרם)297.6468.83
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)150.5634.82
ויטמין B (מ"ג)16.113.73
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.430.1
ויטמין B3 (מ"ג)11.982.77
ויטמין B5 (מ"ג)2.10.48
ויטמין B6 (מ"ג)1.330.31
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)49.1111.36
ויטמין B12 (מק"ג)0.740.17
ויטמין C (מ"ג)289.7167
ויטמין D (מק"ג)0.40.09
ויטמין E (מ"ג)2.310.53
ויטמין K (מק"ג)14.963.46
סידן (מ"ג)78.5218.16
ברזל (מ"ג)4.71.09
מגנזיום (מ"ג)83.2419.25
זרחן (מ"ג)485.51112.28
אבץ (מ"ג)6.531.51
אשלגן (מ"ג)964.16222.98
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.150.73
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.10.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.450.57
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.250.52
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.850.43

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 16% 59.5% 22%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.