דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חלות רכות
חלות רכות
חלה רכה שיצאה מהתנור

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 339 גרם למנה\יחידה (4 חלות גדולות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערת מיקסר או בלישה ידנית (לפי העדפה אישית) להכניס את הקמח, השמרים והסוכר ולערבב היטב.
  • 2 ליצור גומה ולהוסיף ביצה אחת, מחמאה וכף שמן.
  • 3 להוסיף כוס מים ולהתחיל ללוש. לאחר ערבוב יש להוסיף את המלח ועוד כוס מים (אפשר עד 2.5 כוסות מים - תלוי ברמת הספיגה).
  • 4 ללוש במשך 10 דקות לבצק רך ונעים.
  • 5 לשמן מעט את פני הבצק עם כחצי כף שמן.
  • 6 להניח להתפחה (עם שקית ומגבת מעל) למשך כשעה עד להכפלת הנפח.
  • 7 לאחר שעה ללוש שוב כדי להוציא את האוויר ולהניח להתפחה נוספת.
  • 8 עכשיו להתחיל לעשות צורות רצויות ואהובות - אני הכנתי 2 חלות קלועות מ- 6 רצועות והשאר כשמיניות וכצמות רגילות. מק"ג אחד יוצאת כמות של 4 חלות גדולות או כ- 20 לחמניות קטנות.
  • 9 להבריש בביצה טרופה עם כף מים, לפזר שומשום לפי הטעם ולהניח למנוחה של 20 דקות.
  • 10 לאפות ב- 165-170 מעלות עד הזהבה למשך כ- 20-25 דקות.
  • 11 הסוד אחרי האפייה - יש להניח מגבת על החלות כך הן יוצאות רכות.
  • 12 לתת להם מנוחה של רבע שעה עד שחותכים אותן. הן מתייצבות ונהדרות.
  • 13 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי הוא לחלה אחת.

עוד הצעות למתכונים

כנסו לדף הפייסבוק של רחלי בזוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,241367
חלבונים (גרם)31.47 9.3
פחמימות (גרם)20460
מתוכן סוכרים (גרם)15.09 4.46
שומנים (גרם)33.39 9.86
מתוכם שומן רווי (גרם)10.3 3.04
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)107.88 31.87
נתרן (מ"ג)1,709504.77
סיבים תזונתיים (גרם)0.6 0.18
מים (גרם)22.16.53
ויטמין A (מק"ג)46.413.71
ויטמין B (מ"ג)0.680.2
ויטמין B1 (מ"ג)0.010
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.440.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.634.03
ויטמין B12 (מק"ג)0.260.08
ויטמין D (מק"ג)0.590.18
ויטמין E (מ"ג)0.30.09
ויטמין K (מק"ג)0.090.03
סידן (מ"ג)104.2930.81
ברזל (מ"ג)0.520.15
מגנזיום (מ"ג)3.521.04
זרחן (מ"ג)57.4216.96
אבץ (מ"ג)0.380.11
אשלגן (מ"ג)40.6612.01
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.550.16
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.450.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.060.31
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.990.29

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 12.4% 11.7% 75.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.