דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אורז עם מגוון ירקות מוקפצים בווק
אורז עם מגוון ירקות מוקפצים בווק
תוספת מזינה לארוחה

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 263 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

  • האורז
  • אורז בסמטי - 2 כוסות - סה"כ (292 גרם)
  • הירקות המוקפצים
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ דק
  • שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    מגורדים בפומפיה
  • כרוב - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (770 גרם)
    קצוץ דק
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    קצוץ לקוביות
  • ביצה - 2 Medium
  • רוטב סויה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
  • סוכר - 2 כפות שטוחות - סה"כ (30 גרם)
  • שומשום - כף (12 גרם)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מכינים אורז לבן רגיל בסיר לפי הוראות ההכנה.
  • 2 מקפיצים את הבצל הקצוץ בווק עם השמן, לאחר שהוא משחים, מוסיפים את שאר הירקות ומקפיצים עוד עד אשר הירקות מתרככים מעט ומשחימים.
  • 3 מוסיפים את את הביצים לתערובת הירקות, ומערבבים היטב עד אשר הן מתקשות.
  • 4 מוסיפים את רוטב הסויה, הסוכר ולבסוף את השומשום.
  • 5 את תערובת הירקות מוסיפים לאורז הלבן המוכן, מערבבים ומגישים!
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)20478
חלבונים (גרם)6.26 2.38
פחמימות (גרם)2911
מתוכן סוכרים (גרם)10.56 4.01
שומנים (גרם)7.9 3
מתוכם שומן רווי (גרם)0.97 0.37
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)61.65 23.43
נתרן (מ"ג)404.56153.74
סיבים תזונתיים (גרם)4.32 1.64
מים (גרם)184.270
ויטמין A (מק"ג)352.14133.82
ויטמין B (מ"ג)1.820.69
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.650.25
ויטמין B5 (מ"ג)0.560.21
ויטמין B6 (מ"ג)0.290.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)52.3119.88
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.06
ויטמין C (מ"ג)88.5433.65
ויטמין D (מק"ג)0.340.13
ויטמין E (מ"ג)1.110.42
ויטמין K (מק"ג)125.5247.7
סידן (מ"ג)103.1639.2
ברזל (מ"ג)0.920.35
מגנזיום (מ"ג)38.0814.47
זרחן (מ"ג)104.6439.76
אבץ (מ"ג)0.570.22
אשלגן (מ"ג)401.81152.7
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.410.16
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.330.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.640.24
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.580.22

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.1% 16.7% 13.3% 60.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.26 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.