דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידת כרובית ופטריות עם גבינות
פשטידת כרובית ופטריות עם גבינות
פשטידת כרובית ופטריות עם גבינות
פשטידה עם כרובית, פטריות וגבינות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 202 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 להרתיח בסיר עם מים ומעט מלח את הכרובית עד שהמים מבעבעים ולהמתין עוד כ- 5 דקות. להסיר מהאש ולסנן.
  • 2 לטגן את הבצלים הקצוצים בשמן עד להזהבה מלאה ולהוסיף את הפטריות הטריות, האורגנו הטרי והפטרוזיליה הטרייה. לערבב, לבשל עוד מספר דקות ולהניח בצד.
  • 3 בקערה עמוקה לערבב את הגבינות, הביצים, הקמח והתבלינים.
  • 4 להוסיף לקערת הגבינות את תערובת הבצל והפטריות, לאחר מכן להוסיף גם את הכרובית ולערבב היטב.
  • 5 לשמן תבנית חד פעמית בספריי שמן ולשפוך אליה את כל התערובת.
  • 6 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 45-50 דקות (עד להשחמה).
  • 7 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה לוותר על אבקת המרק, ואת הקמח להמיר לקמח מלא או קמח כוסמין מלא.

ציוד נדרש: תבנית - אפשר חד פעמית עגולה.

הערך התזונתי לא כולל את האורגנו הטרי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)13969
חלבונים (גרם)8.83 4.38
פחמימות (גרם)137
מתוכן סוכרים (גרם)4.01 1.99
שומנים (גרם)6.27 3.11
מתוכם שומן רווי (גרם)2.33 1.16
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)50.65 25.12
נתרן (מ"ג)367.61182.28
סיבים תזונתיים (גרם)2.76 1.37
מים (גרם)130.3564.64
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)26.3513.06
ויטמין B (מ"ג)2.441.21
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.07
ויטמין B3 (מ"ג)1.040.51
ויטמין B5 (מ"ג)0.920.45
ויטמין B6 (מ"ג)0.220.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)50.1124.85
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.05
ויטמין C (מ"ג)38.1618.92
ויטמין D (מק"ג)0.810.4
ויטמין E (מ"ג)0.70.35
ויטמין K (מק"ג)37.9618.82
סידן (מ"ג)131.8465.38
ברזל (מ"ג)0.910.45
מגנזיום (מ"ג)16.047.95
זרחן (מ"ג)75.8537.61
אבץ (מ"ג)0.510.26
אשלגן (מ"ג)254.16126.03
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.450.22
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.130.07
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.280.14
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.480.24
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.440.22

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.9% 20.1% 28.4% 42.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.32 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.