דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מומלץ לספוג היטב את השמן לאחר הטיגון.

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 77 גרם למנה\יחידה (כ- 10 פרוסות חציל מטוגנות)

  • החצילים
  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    פרוס לפרוסות בעובי של 1 ס"מ
  • הציפוי
  • קמח לבן - כוס (155 גרם)
  • כמון - כפית גדושה (5 גרם)
  • ביצה - 2 Medium
    טרופות
  • מלח - קורט
  • מים - כף (10 מ"ל)
  • פירורי לחם - כוס (92 גרם)
  • לטיגון
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בצלחת שטוחה לערבב את הקמח עם הכמון, בצלחת עמוקה לטרוף את הביצים עם המלח והמים, ובצלחת שטוחה נוספת לפזר את פירורי הלחם.
  • 2 לחמם היטב את השמן במחבת.
  • 3 לטבול את פרוסות החציל בקמח, בביצים הטרופות ובפירורי הלחם (לפי הסדר).
  • 4 לטגן את החצילים עד להשחמה משני הצדדים ולהוציא לספיגה בנייר סופג. מתקבל שניצל חציל מושלם שאתם חייבים לנסות!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש בפירורי לחם בטעם סיציליאני.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בחצילים לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן לפי הצורך. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)171223
חלבונים (גרם)4.64 6.02
פחמימות (גרם)2229
מתוכן סוכרים (גרם)1.11 1.44
שומנים (גרם)7.37 9.58
מתוכם שומן רווי (גרם)0.8 1.05
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)43.15 56.04
נתרן (מ"ג)144.88188.15
סיבים תזונתיים (גרם)0.88 1.14
מים (גרם)39.4651.24
ויטמין A (מק"ג)19.5425.38
ויטמין B (מ"ג)0.590.76
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.230.3
ויטמין B5 (מ"ג)0.20.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.1213.15
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.13
ויטמין C (מ"ג)0.470.61
ויטמין D (מק"ג)0.240.31
ויטמין E (מ"ג)0.270.36
ויטמין K (מק"ג)1.021.32
סידן (מ"ג)13.2117.15
ברזל (מ"ג)0.620.8
מגנזיום (מ"ג)6.868.91
זרחן (מ"ג)30.4139.5
אבץ (מ"ג)0.210.28
אשלגן (מ"ג)65.5585.14
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.270.35
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.220.29
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.50.65
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.470.61

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 21.1% 13.3% 63.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.29 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.