דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פאי מוס שוקולד קפה
פאי מוס שוקולד קפה
פאי מוס שוקולד קפה
האורחים יחשבו שקניתם פאי בקונדיטוריה

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 82 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 לערבב את החמאה והסוכר, להוסיף את חלמון הביצה ושאר המצרכים היבשים, ולאחד לבצק.
  • 2 לשטח את הבצק בתבנית קפיצית ולהניח במקרר לכחצי שעה.
  • 3 לאפות את תחתית הבצק בחום של 170 מעלות כ- 20 דקות עד להזהבה יפה. להניח בצד לקירור.
  • הכנת המוס:
  • 1 להמיס בקערה את השוקולד המריר והחמאה (אפשר במיקרוגל או בבן-מארי (סיר עם מים רותחים)). לערבב את הג`לטין עם המים ולהוסיף לשוקולד. להמשיך לחמם עוד כדקה.
  • 2 לטרוף את החלמונים היטב מעל בן-מארי למשך כמה דקות, לאחר מכן להוסיף את הברנדי (או ליקר הקפה) ונס הקפה. לערבב את החלמונים עם השוקולד לתערובת אחידה ולהניח בצד לקירור.
  • 3 להקציף את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב, ולקפל את הקצף לתוך השוקולד.
  • הרכבת הפאי:
  • 1 לאחר שהבצק התקרר אפשר להרכיב את העוגה: לטפטף על הבצק את החלב, למזוג את תערובת השוקולד, ולהכניס למקרר לשעתיים לפחות עד להתייצבות המוס.
  • 2 להקציף את השמנת עם אינסטנט הוניל ונס הקפה, ולקשט מעל המוס. להכין את הפאי יום או אפילו יומיים לפני ההגשה - פאי מוס שוקולד קפה מושלם לאירוח שתמיד קוצר מחמאות!
  • 3 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית קפיצית עגולה.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)316386
חלבונים (גרם)5.27 6.43
פחמימות (גרם)2025
מתוכן סוכרים (גרם)4.77 5.82
שומנים (גרם)23.39 28.54
מתוכם שומן רווי (גרם)12.42 15.16
כולסטרול (מ"ג)109.71 133.89
נתרן (מ"ג)34.8842.57
מים (גרם)15.7219.19
ויטמין A (מק"ג)21.4326.16
ויטמין B (מ"ג)0.320.39
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.190.23
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.6310.53
ויטמין B12 (מק"ג)0.120.15
ויטמין D (מק"ג)0.310.37
ויטמין E (מ"ג)0.150.18
ויטמין K (מק"ג)0.040.05
סידן (מ"ג)11.9514.58
ברזל (מ"ג)0.160.2
מגנזיום (מ"ג)1.451.77
זרחן (מ"ג)23.4828.66
אבץ (מ"ג)0.130.16
אשלגן (מ"ג)23.0328.11
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.240.29
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.24
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.660.81
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.60.73

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 47.7% 10.7% 41.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.91 (0.91 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.