דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חריימה טריפוליטאי
חריימה טריפוליטאי
דג חריימה מהמטבח הטריפוליטאי

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 300 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לטגן את הבצל בשמן רק עד לשקיפות, להוסיף את השום, רסק העגבניות ושני סוגי הפפריקה, לערבב, להוסיף את המים, הפלפל צ`ומה והקימל.
  • 2 לאחר כ- 10 דקות בישול, להוסיף את רצועות הדגים לרוטב ולבשל עוד כ- 15-20 דקות.
  • 3 לסחוט את הלימון הטרי ולהגיש עם חלה טרייה (ועדיף ביום שישי כמובן).
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
סבתא שלי הייתה משתמשת בכמות שמן גדולה יותר, אבל גם כך זה טעים. פלפל צ`ומה היו מכינים פעם לבד במכתש ועלי, מרסקים את השום עם פלפל אדום חריף יבש ופפריקה, תבלינים ושמן. היום יש לקנות מוכן. אם אין בבית, אפשר להוסיף עוד 2 שיני שום כתושות ושבבי צ`ילי חריף.

יש להשתמש בפילה דג בשרני חתוך לרצועות כמו מוסר ים, לוקוס או נסיכת הנילוס (רצועות פילה בואקום - סה"כ 4 יחידות פילה).

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)28796
חלבונים (גרם)40.87 13.64
פחמימות (גרם)72
מתוכן סוכרים (גרם)0.89 0.3
שומנים (גרם)9.95 3.32
מתוכם שומן רווי (גרם)1.19 0.4
כולסטרול (מ"ג)75.2 25.1
נתרן (מ"ג)135.6545.28
סיבים תזונתיים (גרם)0.65 0.22
מים (גרם)233.1677.82
ויטמין A (מק"ג)103.7934.64
ויטמין B (מ"ג)3.171.06
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.810.27
ויטמין B5 (מ"ג)1.460.49
ויטמין B6 (מ"ג)0.680.23
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)19.796.61
ויטמין B12 (מק"ג)1.10.37
ויטמין C (מ"ג)7.162.39
ויטמין E (מ"ג)0.280.09
ויטמין K (מק"ג)0.880.29
סידן (מ"ג)51.417.16
ברזל (מ"ג)2.160.72
מגנזיום (מ"ג)64.9721.69
זרחן (מ"ג)245.2481.86
אבץ (מ"ג)0.960.32
אשלגן (מ"ג)831.91277.67
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.740.25
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.440.15
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.150.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 17.2% 70.5% 11.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.