דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות מרוקאיות לתה
עוגיות מרוקאיות לתה
עוגיות מרוקאיות לתה
אין עוגיות שמתאימות יותר לתה

מצרכים למתכון

70 מנות/יחידות, 21 גרם למנה\יחידה (כ- 70 עוגיות מרוקאיות לתה (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 יוצרים תערובת פירורית עם המרגרינה ועם כמחצית מכמות הקמח. מוסיפים את הסוכר, סוכר הוניל ואבקת האפייה, ומערבבים לתוך התערובת.
  • 2 מוסיפים את מיץ התפוזים, גרידת הלימון והשמן, ממשיכים ללוש, מוסיפים את שאר הקמח, הקוקוס והשומשום בהדרגה עד שנוצר בצק אחיד.
  • 3 מכניסים את הבצק למכונת בשר כשעליה מורכב החלק המיוחד לעוגיות. חותכים את הבצק לרצועות באורך של כ- 8 ס"מ.
  • 4 מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים, ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 12 דקות עד להזהבה קלה.
  • 5 מגישים עם התה או הקפה ונהנים מעוגיות מרוקאיות טעימות ביותר.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
את הקוקוס והשומשום אפשר לקלות מעט לפני שמוסיפים לבצק, כך הטעם יותר מורגש בעוגיות.

אפשר גם לרדד את הבצק ולקרוץ עוגיות או בעזרת גלגלת זיגזג לחתוך רצועות מלבניות. בנוסף, אפשר גם ליצור צורה של כעך ממש כמו העוגיות המלוחות.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)91433
חלבונים (גרם)1.3 6.18
פחמימות (גרם)1050
מתוכן סוכרים (גרם)2.16 10.26
שומנים (גרם)4.97 23.62
מתוכם שומן רווי (גרם)1.53 7.29
נתרן (מ"ג)0.974.6
סיבים תזונתיים (גרם)0.1 0.46
מים (גרם)2.2510.7
ויטמין A (מק"ג)0.050.25
ויטמין B (מ"ג)0.170.78
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.130.61
ויטמין B5 (מ"ג)00.01
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.110.52
ויטמין C (מ"ג)0.442.1
ויטמין E (מ"ג)00
סידן (מ"ג)0.130.61
ברזל (מ"ג)00.02
מגנזיום (מ"ג)0.080.4
זרחן (מ"ג)0.110.51
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)1.195.64
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 29.6% 7.7% 62.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.42 (0.43 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.