דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט בורגול, סלק ומש מונבט
סלט בורגול, סלק ומש מונבט
בריאות שמשתלבת עם טעם וצבע

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 170 גרם למנה\יחידה (4-5 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את הבורגול בכוס מים ומניחים בצד עד שהמים נספגים לגמרי והבורגול מתרכך (כחצי שעה).
  • 2 חותכים את הסלקים לקוביות קטנות.
  • 3 "פותחים" את הבורגול עם מזלג, מוסיפים לו את שאר החומרים, מערבבים, בודקים תיבול ומגישים.
  • 4 בתיאבון חיוך

להנבטת המש: משרים כוס מש בהרבה מים למשך לילה, למחרת מסננים ומניחים במסננת במקום מוצל. תוך יממה המש נובט וניתן להשתמש בו. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של לימור פפר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)288169
חלבונים (גרם)12.71 7.47
פחמימות (גרם)3521
מתוכן סוכרים (גרם)6.41 3.76
שומנים (גרם)11.86 6.97
מתוכם שומן רווי (גרם)1.91 1.12
נתרן (מ"ג)604.6355.23
סיבים תזונתיים (גרם)8.76 5.15
מים (גרם)72.3942.53
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)38.3522.53
ויטמין B (מ"ג)2.471.45
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.13
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.07
ויטמין B3 (מ"ג)1.030.61
ויטמין B5 (מ"ג)0.690.4
ויטמין B6 (מ"ג)0.170.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)249.15146.39
ויטמין C (מ"ג)15.759.26
ויטמין E (מ"ג)0.330.19
ויטמין K (מק"ג)126.5274.34
סידן (מ"ג)74.1143.54
ברזל (מ"ג)3.331.95
מגנזיום (מ"ג)76.2544.8
זרחן (מ"ג)140.5582.58
אבץ (מ"ג)1.130.67
אשלגן (מ"ג)620.65364.66
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.090.05
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.090.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.8% 17.3% 18.5% 51.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.