דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת רו-פוד משגעת

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 105 גרם למנה\יחידה (כ- 20 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנת התחתית:
  • 1 מעבדים את כל מרכיבי התחתית במעבד מזון, עד שהתערובת מתחילה להיות דביקה.
  • 2 מהדקים לתבנית העוגה.
  • 3 משאירים בטמפרטורת החדר.
  • הכנת ה"גבינה":
  • 1 מכניסים את אגוזי הקשיו ואת חלב השקדים לבלנדר, ומעבדים היטב עד לקבלת מרקם גבינתי.
  • 2 מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 3 שופכים חצי מהתערובת מעל התחתית ומקפיאים למשך שעתיים.
  • הכנת שכבת מוס השוקולד:
  • 1 מעבדים את כל מרכיבי המוס במעבד מזון.
  • 2 כאשר "שכבת הגבינה" שהכנסנו למקפיא התקשתה, מוציאים מהמקפיא, ומורחים מעליה את מוס השוקולד.
  • 3 מכניסים למקפיא לשעתיים נוספות.
  • 4 כאשר שכבת מוס השוקולד התקשתה, מוציאים מהמקפיא, ומורחים מעל את החצי השני של תערובת הגבינה.
  • הכנת שברי השוקולד:
  • 1 ממיסים את חמאת הקקאו יחד עם עיסת הקקאו בבן-מארי (אמבט מרים) על אש נמוכה מאוד.
  • 2 כאשר נמס לחלוטין, מסירים מהאש, מוסיפים את הסטיביה ומערבבים היטב.
  • 3 מוזגים לתבניות סיליקון של שוקולד או אפילו של מאפינס, ומקפיאים עד להתקשות.
  • 4 מחלצים את השוקולד מתבניות הסיליקון ישירות למעבד המזון, וגורסים אותו בפולסים עד לקבלת שברי שוקולד גסים.
  • 5 מפזרים את שברי השוקולד מעל העוגה.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 22-24 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את מלח ההימלאיה, חלב השקדים והסטיביה וניל.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר באתר של מור

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)566538
חלבונים (גרם)9.24 8.79
פחמימות (גרם)3735
מתוכן סוכרים (גרם)22.2 21.13
שומנים (גרם)38.33 36.47
מתוכם שומן רווי (גרם)14.37 13.68
נתרן (מ"ג)17.4816.63
סיבים תזונתיים (גרם)3.63 3.46
מים (גרם)11.2310.69
ויטמין A (מק"ג)1.061.01
ויטמין B (מ"ג)1.881.79
ויטמין B1 (מ"ג)0.260.24
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.760.72
ויטמין B5 (מ"ג)0.560.54
ויטמין B6 (מ"ג)0.230.22
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)14.5313.83
ויטמין B12 (מק"ג)0.010.01
ויטמין C (מ"ג)0.330.32
ויטמין E (מ"ג)0.540.52
ויטמין K (מק"ג)15.0514.32
סידן (מ"ג)44.9342.75
ברזל (מ"ג)3.433.27
מגנזיום (מ"ג)145.67138.6
זרחן (מ"ג)292.35278.16
אבץ (מ"ג)3.773.59
אשלגן (מ"ג)446.64424.97
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)5.875.58
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.130.13
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)5.735.45
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)15.1414.4
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1514.27

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.1% 43.7% 10.5% 41.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.84 (0.91 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.