דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת צהריים גורמה

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 378 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 חותכים גס את פטריות הפורצ`יני היבשות (אפשר לקרוע גם עם הידיים) ושמים בכוס עם המים הרותחים.
  • 2 יוצקים את שמן הזית בסיר, ממליחים ומפלפלים את הבשר לפי הטעם וצורבים מכל הצדדים.
  • 3 מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בקערה.
  • 4 לתוך הסיר מוסיפים את בצלי השאלוט ומטגנים קלות. מוסיפים את השום ואת פטריות השמפיניון והפורטבלו, ומערבבים היטב.
  • 5 מוסיפים את היין האדום ומאדים מעט. מוסיפים את הכוס עם המים החמים והפטריות בתוכם לתוך הסיר, ממליחים ומפלפלים.
  • 6 מערבבים היטב ומוסיפים את הבשר עם כל הנוזלים שהצטברו בקערה, מערבבים הכל ביחד ומבשלים כ- 20-30 דקות בלי מכסה תוך ערבוב מדי פעם, עד שהנוזלים בסיר מסמיכים.
  • 7 מערבבים ומורידים מהאש, מסדרים בקערות הגשה, מפזרים מעל בצל ירוק ובתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שלום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)575152
חלבונים (גרם)58.7 15.52
פחמימות (גרם)103
מתוכן סוכרים (גרם)0.96 0.25
שומנים (גרם)28.42 7.51
מתוכם שומן רווי (גרם)9.5 2.51
כולסטרול (מ"ג)168 44.42
נתרן (מ"ג)432.98114.48
סיבים תזונתיים (גרם)2.53 0.67
מים (גרם)271.9171.89
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)14.633.87
ויטמין B (מ"ג)7.752.05
ויטמין B1 (מ"ג)0.210.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.450.12
ויטמין B3 (מ"ג)3.791
ויטמין B5 (מ"ג)1.930.51
ויטמין B6 (מ"ג)1.330.35
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)37.8710.01
ויטמין B12 (מק"ג)3.240.86
ויטמין C (מ"ג)5.311.4
ויטמין D (מק"ג)0.110.03
ויטמין E (מ"ג)0.880.23
ויטמין K (מק"ג)25.296.69
סידן (מ"ג)69.0718.26
ברזל (מ"ג)4.651.23
מגנזיום (מ"ג)64.4517.04
זרחן (מ"ג)502.51132.87
אבץ (מ"ג)10.452.76
אשלגן (מ"ג)1,019269.39
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.930.25
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.140.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.710.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)9.112.41
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)8.322.2

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 28.4% 58.7% 10.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.43 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.