דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פטייר - מאפה תרד מהמטבח הערבי
פטייר - מאפה תרד מהמטבח הערבי
פטייר - מאפה תרד מהמטבח הערבי
המטבח הערבי במלוא תפארתו

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 155 גרם למנה\יחידה (10-12 יחידות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מערבבים קמח, שמרים וסוכר יחד, יוצרים גומה ומוסיפים דבש ומים פושרים בהדרגה. לקראת הסוף מוסיפים שמן ומלח, וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק רך אך לא דביק. מכסים ומתפיחים כשעה.
  • 2 מכינים את המלית: שוטפים היטב את התרד, משהים כרבע שעה על מסננת ומעבירים על נייר סופג. בינתיים מטגנים את הבצל ב- 3 כפות שמן הזית עד הזהבה, מוסיפים את עלי התרד (לאחר שקצצנו מעט גס), מפזרים מעל מלח גס וממשיכים לטגן ולערבב עד שמאבדים מנפחם. מוסיפים מיץ לימון ותבלינים, מערבבים עוד כדקה ומורידים מהאש. בסוף מוסיפים כוסברה ומערבבים.
  • 3 מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ומחלקים ל- 10-12 כדורים. משטחים מעט, מכסים ומשהים כרבע שעה.
  • 4 מרדדים כל כדור לעלה דק, ממלאים במעט מהמלית, סוגרים לצורת משולש ומהדקים היטב.
  • 5 מורחים ביצה טרופה עם חצי כף שמן זית, מפזרים מעל שומשום ואופים בחום של 180-190 מעלות כרבע שעה, עד הזהבה.
  • 6 מעדן - בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)250161
חלבונים (גרם)7.37 4.76
פחמימות (גרם)4026
מתוכן סוכרים (גרם)2.73 1.76
שומנים (גרם)7.06 4.56
מתוכם שומן רווי (גרם)1 0.64
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)19.61 12.68
נתרן (מ"ג)599.49387.45
סיבים תזונתיים (גרם)1.54 0.99
מים (גרם)90.8358.7
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)189.28122.33
ויטמין B (מ"ג)0.790.51
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.260.17
ויטמין B5 (מ"ג)0.190.12
ויטמין B6 (מ"ג)0.130.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)56.0636.23
ויטמין B12 (מק"ג)0.050.03
ויטמין C (מ"ג)6.214.01
ויטמין D (מק"ג)0.110.07
ויטמין E (מ"ג)0.830.54
ויטמין K (מק"ג)170.33110.08
סידן (מ"ג)88.5957.25
ברזל (מ"ג)1.410.91
מגנזיום (מ"ג)33.1521.42
זרחן (מ"ג)40.7626.34
אבץ (מ"ג)0.40.26
אשלגן (מ"ג)243.97157.68
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.160.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.220.14
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.20.13

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 12.6% 13.1% 71.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.