דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חלת אשכול ענבים

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 105 גרם למנה\יחידה (כ- 20 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 ללוש את כל מרכיבי הבצק למשך כ- 10 דקות בלישה ידנית (עדיף לחוש את הבצק בידיים), ולהתפיח במשך שעה וחצי.
  • 2 שוב ללוש את הבצק ולהתפיח שוב במשך חצי שעה.
  • 3 לחלק את הבצק בערך ל- 20 כדורים (10 כדורים לכל חלה, סה"כ 2 חלות. אפשר כאשכול אחד אם רוצים לחמניות גדולות יותר - לשיקולכם).
  • 4 לגלגל כל כדור, לעצב לחמניות עגולות ולהניח את הכדורים על נייר אפייה בתוך תבנית בצורת אשכול: שורה ראשונה 4 כדורים, שורה שנייה 3כדורים, שורה שלישית 2 כדורים, שורה רביעית כדור אחד. בסוף לעצב ענף ועלים ולהצמיד לאשכול.
  • 5 למרוח את החלות בביצה הטרופה, לפזר את השומשום ולאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 25 דקות או עד להשחמה.
  • 6 שבת שלום חיוך

מספר המנות מתייחס ל- 20 מנות משתי חלות.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)306291
חלבונים (גרם)6.84 6.51
פחמימות (גרם)4644
מתוכן סוכרים (גרם)8.22 7.82
שומנים (גרם)10.46 9.95
מתוכם שומן רווי (גרם)0.97 0.92
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)37.94 36.09
נתרן (מ"ג)192.1182.69
סיבים תזונתיים (גרם)0.1 0.1
מים (גרם)32.1230.55
ויטמין A (מק"ג)16.3215.52
ויטמין B (מ"ג)0.280.27
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.160.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.874.63
ויטמין B12 (מק"ג)0.090.09
ויטמין C (מ"ג)0.080.08
ויטמין D (מק"ג)0.210.2
ויטמין E (מ"ג)0.110.1
ויטמין K (מק"ג)0.120.11
סידן (מ"ג)7.937.54
ברזל (מ"ג)0.230.21
מגנזיום (מ"ג)2.342.23
זרחן (מ"ג)23.0721.94
אבץ (מ"ג)0.140.14
אשלגן (מ"ג)32.931.29
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.20.19
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.15
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.370.36
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.350.33

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 16.5% 10.8% 72.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.