דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחם שטוח ללא גלוטן
לחם שטוח ללא גלוטן
לחם שטוח בצורת פיתה, צילום: דניאל טרכטמן

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 143 גרם למנה\יחידה (מספר מנות מוערך משני לחמים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מערבבים בקערה את מחית תפוחי האדמה עם המים והסוכר.
  • 2 מוסיפים קמח ללחם ושמרים, מערבבים ומשאירים לתסיסה כ- 20 דקות.
  • 3 מוסיפים את שאר החומרים ולשים לבצק אחיד ודביק.
  • 4 מתפיחים למשך כ- 45 דקות.
  • 5 לשים תוך הוספת מעט קמח במידה והבצק דביק מדי.
  • 6 מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים. משטחים על נייר אפייה עם הידיים כל חלק לקוטר הסיר החשמלי ומשאירים לתפיחה קלה של כ- 10 דקות.
  • 7 גוזרים את נייר האפייה מסביב ומשאירים שוליים של כ- 3 ס"מ.
  • 8 מחממים היטב סיר חשמלי. מניחים את הלחם עם נייר האפייה על הנייר וסוגרים. כאשר פני הלחם משחימים לאחר כ- 3-4 דקות, הופכים לצד השני.
  • 9 מקלפים את נייר האפייה ואופים עם מכסה סגור עד השחמה.
  • 10 מגישים מיד (ניתן להקפיא במידה ונשאר).
  • 11 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשרי להוסיף למחית תפוחי האדמה בצל מטוגן. אפשר להשתמש כבסיס לפיצה או לחמעג`ון.

ציוד נדרש: סיר חשמלי.

הערך התזונתי לא כולל את סיבי הפסיליום. אפשר לנצל שארית של פירה או להכין מפתיתי תפוחי אדמה, ואפשר לבשל/לאפות תפוחי אדמה ולמעוך. את הבצק מכינים כשעה לפני הארוחה. כיוון שהאפייה קצרה מאוד, מכינים ממש לפני האוכל ובוצעים מהלחם בהנאה. באותה הצורה ניתן לטגן במחבת משומנת מכוסה במכסה תואם על להבה בינונית. לאחר שהופכים את הלחם ומקלפים את נייר האפייה אפשר להתפרע עם תוספות לפי הטעם - כמו פיצה, רוטב בולונז וכדומה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)314219
חלבונים (גרם)2.79 1.96
פחמימות (גרם)5639
מתוכן סוכרים (גרם)2.05 1.44
שומנים (גרם)9.08 6.36
מתוכם שומן רווי (גרם)0.72 0.5
כולסטרול (מ"ג)6.83 4.78
נתרן (מ"ג)535.04374.48
סיבים תזונתיים (גרם)1.53 1.07
מים (גרם)61.3242.92
ויטמין B (מ"ג)0.470.33
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)0.280.19
ויטמין B5 (מ"ג)0.110.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.91.33
ויטמין C (מ"ג)1.561.09
ויטמין E (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)0.440.31
סידן (מ"ג)3.332.33
ברזל (מ"ג)0.070.05
מגנזיום (מ"ג)4.693.28
זרחן (מ"ג)8.455.91
אבץ (מ"ג)0.060.04
אשלגן (מ"ג)69.4248.59
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 13.2% 4.1% 80.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.