דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוף לשבת
עוף לשבת
אין שבת בלי עוף

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 585 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • העופות השלמים
  • עוף שלם טרי - 2 גדלים ממוצעים - סה"כ (3.5 ק"ג)
    עופות בינוניים
  • תפוחי האדמה
  • תפוח אדמה - 500 גרם
    קטנים
  • מלח - כפית שטוחה
    לבישול תפוחי האדמה
  • מים - לפי הצורך
  • המרינדה
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
  • פפריקה - כף שטוחה
    מתוקה
  • חרדל - 2 כפיות - סה"כ (14 גרם)
  • שום - 5 שיניים
    כתושות
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס
  • תימין - 3 גבעולים - סה"כ (3 גרם)
    עליים טריים קצוצים
  • שאר המצרכים
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
  • רוזמרין - 2 גבעולים - סה"כ (4 גרם)
    עליים טריים קצוצים
  • יין לבן יבש - כוס (240 מ"ל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 שוטפים היטב את תפוחי האדמה בקליפתם, חותכים אותם לשניים ומבשלים אותם במים רותחים שהומלחו קלות במשך 6 דקות.
  • 2 שוטפים את העוף ומייבשים היטב. מורחים את העופות מבפנים ומבחוץ במרינדה (מערבבים ביחד את כל מצרכי המרינדה לפני). רצוי להשהות את העופות עם המרינדה במקרר למשך הלילה.
  • 3 מניחים את העופות על תבנית אפייה עם החזה כלפי מטה, חותכים את הבצל לשניים ומניחים אתו בתוך העוף. מפזרים מעל עלי רוזמרין ומוסיפים יין לבן. מוסיפים את תפוחי האדמה מסביב.
  • 4 מכניסים את העוף לתנור שחומם מראש ל- 230 מעלות ומיד מורידים את הטמפרטורה ל- 200 מעלות ואופים כשעה. לאחר חצי שעה הופכים את עוף.
  • 5 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מירי צדוק

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)862147
חלבונים (גרם)76.17 13.01
פחמימות (גרם)203
מתוכן סוכרים (גרם)2.03 0.35
שומנים (גרם)50.9 8.7
מתוכם שומן רווי (גרם)16.08 2.75
כולסטרול (מ"ג)306.25 52.32
נתרן (מ"ג)2,495426.18
סיבים תזונתיים (גרם)2.2 0.38
מים (גרם)86.7114.81
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)21.413.66
ויטמין B (מ"ג)2.020.35
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.01
ויטמין B3 (מ"ג)1.120.19
ויטמין B5 (מ"ג)0.420.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.330.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.932.38
ויטמין C (מ"ג)12.842.19
ויטמין E (מ"ג)0.240.04
ויטמין K (מק"ג)2.290.39
סידן (מ"ג)25.144.3
ברזל (מ"ג)0.670.11
מגנזיום (מ"ג)21.863.73
זרחן (מ"ג)51.78.83
אבץ (מ"ג)0.370.06
אשלגן (מ"ג)345.459.01
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.140.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 34.1% 51.1% 13.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.53 (0.54 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.