דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק דלעת טחון עם ירקות כתומים נוספים

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 499 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מקלפים את הירקות ומבשלים כשעה עד שעה וחצי.
  • 2 מוסיפים את המלח והפלפל השחור הגרוס.
  • 3 לאחר שהמרק התקרר קצת מוציאים ממנו את השורש (הגזר הלבן), הפטרוזיליה והסלרי.
  • 4 טוחנים את המרק עם מטחנה ידנית עד למרקם הרצוי, טועמים ומוסיפים תיבול לפי הצורך.
  • 5 בתיאבון חיוך

התיבול במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)17335
חלבונים (גרם)4.97 1
פחמימות (גרם)418
מתוכן סוכרים (גרם)11.56 2.32
שומנים (גרם)0.68 0.14
מתוכם שומן רווי (גרם)0.2 0.04
נתרן (מ"ג)474.9695.15
סיבים תזונתיים (גרם)8.59 1.72
מים (גרם)448.1689.79
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,781356.87
ויטמין B (מ"ג)51
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.330.07
ויטמין B3 (מ"ג)2.430.49
ויטמין B5 (מ"ג)1.480.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.450.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)83.9116.81
ויטמין C (מ"ג)54.7810.97
ויטמין E (מ"ג)3.980.8
ויטמין K (מק"ג)294.1358.93
סידן (מ"ג)135.5627.16
ברזל (מ"ג)3.830.77
מגנזיום (מ"ג)66.6813.36
זרחן (מ"ג)167.2533.51
אבץ (מ"ג)1.250.25
אשלגן (מ"ג)1,265253.34
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.170.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.120.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.10.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.6% 1.2% 9.1% 74.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.01 (0.02 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.