דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידה חלבית נהדרת עם פטריות ותפו"א

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 190 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מקלפים את תפוחי האדמה, מעבירים לסיר ומכסים במים. מרתיחים על הגז כרבע שעה (לבישול חלקי). מצננים מעט ופורסים לפרוסות דקות בעובי כחצי ס"מ.
  • 2 מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל המגורד (לאחר שסחטנו מנוזלים) עד ריכוך והזהבה קלה. מוסיפים שום, מערבבים ומוסיפים את הפטריות (שטופות ופרוסות). מפזרים מעל מלח גס (אפשר גם מעט פלפל) וחצי כפית אורגנו. מקפיצים כ- 2-3 דקות ומוכן (שומרים מעט מהפטריות לסוף).
  • 3 בעזרת מטרפה ידנית טורפים את כל החומרים לרוטב השמנת יחד.
  • 4 בתבנית פיירקס (או תבנית אחרת בקוטר 24 ועמוקה) משומנת מסדרים שכבה של תפוחי אדמה בצורת מניפה ומפזרים מעל את הפטריות. יוצקים מעט מהרוטב ומפזרים מעט מהגבינה מעל. ממשיכים בסדר הזה עוד 2 שכבות של תפוחי אדמה, רוטב שמנת וגבינה (נחלק כך שכחצי מכמות הגבינה נפזר בסוף).
  • 5 מוסיפים מעל מעט מהפטריות ששמרנו, מפזרים כפית אורגנו יבש ואופים בחום של 180 מעלות למשך כ- 30 דקות עד הזהבה.
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)226119
חלבונים (גרם)12.77 6.71
פחמימות (גרם)2111
מתוכן סוכרים (גרם)1.87 0.98
שומנים (גרם)10.64 5.6
מתוכם שומן רווי (גרם)4.78 2.51
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)105.04 55.25
נתרן (מ"ג)338.06177.82
סיבים תזונתיים (גרם)2.18 1.15
מים (גרם)109.3757.53
ויטמין A (מק"ג)36.8519.38
ויטמין B (מ"ג)3.952.08
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.190.1
ויטמין B3 (מ"ג)2.081.1
ויטמין B5 (מ"ג)1.250.66
ויטמין B6 (מ"ג)0.290.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)24.2412.75
ויטמין B12 (מק"ג)0.20.11
ויטמין C (מ"ג)7.563.98
ויטמין D (מק"ג)0.590.31
ויטמין E (מ"ג)0.280.15
ויטמין K (מק"ג)2.761.45
סידן (מ"ג)230.38121.18
ברזל (מ"ג)1.170.62
מגנזיום (מ"ג)31.1416.38
זרחן (מ"ג)101.953.6
אבץ (מ"ג)0.750.39
אשלגן (מ"ג)389.99205.14
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.530.28
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.430.23
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.840.44
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.780.41

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.7% 23.1% 27.7% 44.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.34 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.