דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 62 גרם למנה\יחידה (תלוי בחיתוכים)

  • הבצק
  • בצק פילו - 3/4 קופסת קרטון - סה"כ (375 גרם)
    מופשר ומוכן לשימוש
  • חמאה - 3 אריזות נייר - סה"כ (300 גרם)
    מומסת
  • המילוי
  • שקדים - 2 כפות-קצוץ - סה"כ (16 גרם)
    קצוצים גס
  • פיסטוק - חופן (33 גרם)
    2 כפות - קצוצים גס
  • סוכר - 1/2 כוס - סה"כ (90 גרם)
  • קינמון - 2 כפות שטוחות
    מעורבב עם חצי כוס סוכר
  • סירופ הסוכר
  • סוכר - 3 כפות שטוחות - סה"כ (45 גרם)
  • מים -  כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
  • מיץ לימון - כף (10 מ"ל)
    סחוט טרי
  • מי ורדים - כפית (5 מ"ל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לשמן תבנית פיירקס ולהניח מעל 2 דפי פילו. להבריש את הדף העליון בחמאה מומסת ולהמשיך כך עד מחצית הבצק.
  • 2 לערבב את השקדים, הפיסטוקים, הסוכר והקינמון, ולפזר מעל שכבת הבצק העליונה.
  • 3 לכסות בעוד עלי פילו ולהבריש בחמאה כל 2 דפים (לא לשכוח). לצקת מעל את החמאה המומסת שנותרה ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך כ- 35-45 דקות או עד שמוכן.
  • 4 להכין את סירופ הסוכר: להמיס את הסוכר במים, להוסיף את מיץ הלימון ולהמשיך לבשל כ- 10 דקות עד להסמכה. את מי הורדים להוסיף לקראת סוף הבישול. לצנן מעט ולמזוג מעל הבקלאווה החמה.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פיירקס.

יש לזכור לכסות את העלים שטרם בשימוש במגבת לחה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אלינוער מור

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)205329
חלבונים (גרם)2.3 3.69
פחמימות (גרם)1931
מתוכן סוכרים (גרם)6.9 11.06
שומנים (גרם)13.44 21.53
מתוכם שומן רווי (גרם)7.47 11.97
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)36.9 59.13
נתרן (מ"ג)79.83127.94
סיבים תזונתיים (גרם)0.64 1.03
מים (גרם)18.6129.83
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.570.92
ויטמין B (מ"ג)0.130.22
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.060.09
ויטמין B5 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.352.16
ויטמין C (מ"ג)0.340.54
ויטמין E (מ"ג)0.260.42
ויטמין K (מק"ג)0.220.35
סידן (מ"ג)11.5318.48
ברזל (מ"ג)0.160.25
מגנזיום (מ"ג)4.777.65
זרחן (מ"ג)12.4419.93
אבץ (מ"ג)0.080.12
אשלגן (מ"ג)26.3242.19
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.320.51
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.310.5
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.631.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.621

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.8% 37.7% 6.5% 54%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.62 (0.64 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.