דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות חמאה טעימות ללא גלוטן, צילום: דניאל טרכטמן

מצרכים למתכון

60 מנות/יחידות, 12 גרם למנה\יחידה (עוגיות ביס)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 חותכים את החמאה לפיסות קטנות.
  • 2 שמים את כל החומרים בקערה.
  • 3 יוצרים פירורים בעזרת האצבעות.
  • 4 מפזרים בשכבה אחידה בתבנית גדולה ושטוחה (תבנית התנור).
  • 5 אופים בתנור בחום של 190 מעלות בתנור (שחומם מראש) למשך כ- 10 דקות.
  • 6 מוציאים את התבנית, חותכים לריבועים קטנים ומחזירים לאפייה של עוד כ- 5 דקות. מצננים ושומרים בכלי אטום.
  • 7 אין צורך ללכלך את המיקסר - בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית גדולה ושטוחה (תבנית התנור).

במקום קמח שקדים אפשר גם קמח תורמוס/דורה/אפונה צהובה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)59477
חלבונים (גרם)0.33 2.69
פחמימות (גרם)861
מתוכן סוכרים (גרם)2.24 18
שומנים (גרם)3.16 25.45
מתוכם שומן רווי (גרם)1.68 13.52
כולסטרול (מ"ג)8.2 65.95
נתרן (מ"ג)1.6913.56
סיבים תזונתיים (גרם)0.09 0.7
מים (גרם)0.010.05
ויטמין B (מק"ג)5.5144.35
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00.01
ויטמין B3 (מ"ג)00.03
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.060.45
ויטמין E (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)00.04
סידן (מ"ג)0.251.98
ברזל (מ"ג)0.020.2
מגנזיום (מ"ג)0.877.02
זרחן (מ"ג)1.2810.33
אבץ (מ"ג)0.010.1
אשלגן (מ"ג)2.7121.81
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.06
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.06

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 28.2% 3% 68%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.4 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.