דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק עדשים לתינוקות
מרק עדשים לתינוקות
מרק עדשים טעים לתינוק שלך

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 322 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
  • בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
  • עדשים - כוס (170 גרם)
    עדשים ירוקות (ראו הערה)
  • מים - 1.5 ליטר
    רותחים
  • מלח - כפית שטוחה
  • כורכום - 1/2 כפית שטוחה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקצוץ את הבצל ובסיר גדול לטגן אותו בשמן עד להזהבה.
  • 2 לחתוך את הבטטה והגזר לקוביות, להוסיף לבצל ולערבב.
  • 3 לאחר כשתי דקות להוסיף את העדשים המונבטות ולערבב בשנית. הערה: במידה ומשתמשים בעדשים מונבטות יש להשתמש ב- 2 כוסות עדשים ירוקות מונבטות, או להשתמש בכוס עדשים ירוקות לא מונבטות.
  • 4 להוסיף מים רותחים ותיבול, להביא לרתיחה ולהנמיך את הלהבה.
  • 5 לאחר 20 דקות יש לבדוק שהבטטה והגזר התרככו - אם לא, יש להמשיך בבישול 10 דקות נוספות עד לריכוך מלא.
  • 6 אופציה: לתינוקות עד גיל שנה ניתן לסנן מכמות המים ולטחון למרקם של פירה, או לחילופין לבשל את המרק עם חצי מכמות המים (3/4 ליטר) ולטחון הכל ביחד (הערכים התזונתיים של הירקות והעדשים מופרשים למים ולכן עדיף שלא לסנן אלא לבשל מלכתחילה עם פחות מים.
  • 7 בתיאבון חיוך
  • תהליך הנבטת העדשים:
  • רובנו אוכלים קטניות שלא הונבטו ולעיתים אף קטניות שלא הושרו במים. השריית הקטניות במים נועדה בין היתר להקל בעיכול הקטניות ולהפחית תחושת נפיחות שמתלווה לאכילת קטניות מסוגים שונים (זוהי עובדה ידועה), אך לא רק. זרעי הקטניות הם מקור מצוין וזמין לויטמינים, מינרלים וחלבונים, והשרייתם והנבטתם טרם הבישול מכפילה בכמה רמות את היתרונות התזונתיים הנפלאים האלו. חשוב להעשיר את התפריט של תינוקות ופעוטות גם בקטניות בשל ערכן התזונתי הגבוה, ואיזו דרך טובה יותר להעשיר את המזון מאשר להשתמש בכלים שנותן לנו הטבע? תהליך ההנבטה: יש לשטוף היטב את הקטניות, להשרות במים למשך 8-12 שעות ולהחליף את המים פעמיים במהלך השלב הזה. למחרת יש להעביר את הקטניות למסננת כשמתחתיה קערה לאיסוף המים, ולהרטיב כל כמה שעות. לאחר יום ניתן כבר להבחין בנביטה וניתן לבשל את הקטניה, או להמתין יום-יומיים נוספים להמשך הנביטה. בקיץ חשוב להשגיח שהקטניות לא תירקבנה ואם יש צורך ניתן להכניס למקרר.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מיכל בר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)15849
חלבונים (גרם)7.28 2.26
פחמימות (גרם)268
מתוכן סוכרים (גרם)4.49 1.39
שומנים (גרם)3.05 0.95
מתוכם שומן רווי (גרם)0.24 0.08
נתרן (מ"ג)530.7164.67
סיבים תזונתיים (גרם)9.35 2.9
מים (גרם)283.1187.84
ויטמין A (מק"ג)493.58153.15
ויטמין B (מ"ג)2.590.8
ויטמין B1 (מ"ג)0.260.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.030.32
ויטמין B5 (מ"ג)0.840.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.260.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)124.1538.52
ויטמין C (מ"ג)8.412.61
ויטמין E (מ"ג)0.720.22
ויטמין K (מק"ג)4.561.42
סידן (מ"ג)41.9613.02
ברזל (מ"ג)2.40.75
מגנזיום (מ"ג)44.1413.7
זרחן (מ"ג)136.0242.2
אבץ (מ"ג)1.360.42
אשלגן (מ"ג)412.48127.99
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.190.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
20.5% 6.7% 16% 56.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.