דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת שוקולד עם אגוזים לפסח
עוגת שוקולד עם אגוזים לפסח
עוגת שוקולד עם אגוזים לפסח
שילוב נהדר של שוקולד, אגוזים וקצפת לפסח

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 71 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 ממיסים את השוקולדים עם החמאה במיקרוגל עד לקבלת תערובת אחידה. בקערה נוספת מערבבים את החלמונים עם הברנדי (או הליקר). מאחדים את שתי התערובות.
  • 2 מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב ומקפלים את הקצף אל תערובת השוקולד.
  • 3 מערבבים את האגוזים עם הקמח ואבקת האפייה, ומוסיפים לתערובת השוקולד בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 4 מעבירים את התערובת אל תבנית אפייה עגולה בקוטר 24 ס"מ (עדיף תבנית סיליקון), ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 50 דקות.
  • 5 למראה חגיגי מומלץ לקשט בשמנת מתוקה מוקצפת עם הסוכר וסוכר הוניל כראות עיניכם וטעמכם.
  • 6 בתיאבון וחג שמח חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה עגולה בקוטר 24 ס"מ (עדיף מסיליקון).

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)270382
חלבונים (גרם)4.61 6.52
פחמימות (גרם)1623
מתוכן סוכרים (גרם)6.6 9.33
שומנים (גרם)20.47 28.94
מתוכם שומן רווי (גרם)10.33 14.6
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)121.14 171.23
נתרן (מ"ג)63.1689.28
סיבים תזונתיים (גרם)0.78 1.11
מים (גרם)16.222.89
ויטמין A (מק"ג)3448.06
ויטמין B (מ"ג)0.50.7
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.14
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.330.46
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.9914.12
ויטמין B12 (מק"ג)0.190.27
ויטמין D (מק"ג)0.440.62
ויטמין E (מ"ג)0.220.32
ויטמין K (מק"ג)0.060.09
סידן (מ"ג)34.9749.42
ברזל (מ"ג)0.410.58
מגנזיום (מ"ג)2.673.78
זרחן (מ"ג)73.08103.29
אבץ (מ"ג)0.270.39
אשלגן (מ"ג)29.4741.66
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.410.57
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.330.47
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.781.1
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.721.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.9% 48.7% 11% 38.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.99 (1.03 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.