דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט בטטה קל בסגנון ביתי

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 209 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את קוביות הבטטה עם השמן, ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות עד שהבטטה זהובה ורכה.
  • 2 מוציאים את הבטטה מהתנור ומניחים בצד להתקרר (טיפ חשוב: תתנו לבטטה להתקרר מכיוון שאם תערבבו כשעודה חמה - היא תתפרק, תהפוך לפירה, תבשל את הירק וזה ייתן טעם ומראה ישן לסלט).
  • 3 בינתיים מערבבים את יתר מצרכי הסלט, ומערבבים בעדינות עם הבטטה.
  • 4 הרי לכם סלט בטטה טעים וקל להכנה - בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אלישבע דה-סילבה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)300143
חלבונים (גרם)3.66 1.75
פחמימות (גרם)3919
מתוכן סוכרים (גרם)9.29 4.44
שומנים (גרם)14.6 6.98
מתוכם שומן רווי (גרם)1.49 0.71
נתרן (מ"ג)440.86210.69
סיבים תזונתיים (גרם)4.31 2.06
מים (גרם)136.3565.16
ויטמין A (מק"ג)1,241593.15
ויטמין B (מ"ג)2.441.17
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.950.45
ויטמין B5 (מ"ג)0.950.45
ויטמין B6 (מ"ג)0.340.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.86.6
ויטמין C (מ"ג)31.1314.88
ויטמין E (מ"ג)1.530.73
ויטמין K (מק"ג)9,3434,465
סידן (מ"ג)58.5327.97
ברזל (מ"ג)1.370.66
מגנזיום (מ"ג)32.415.48
זרחן (מ"ג)62.0929.67
אבץ (מ"ג)0.410.2
אשלגן (מ"ג)407.82194.9
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.120.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7% 23.6% 5.9% 63.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.34 (0.38 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.