דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלמון בתנור עם ירקות מבושלים
סלמון בתנור עם ירקות מבושלים
סלמון בתנור עם ירקות מבושלים
ארוחת סלמון עם ירקות

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 558 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לרסס עם ספריי שמן מחבת גדולה ולטגן את כל הירקות. לפזר מעל את המלח, הפלפל השחור ורוטב הטריאקי (לבדוק טעמים), לכסות עם מכסה, לבשל במשך כ- 15 דקות עד להתרככות ולסנן מנוזלים (לערבב מדי פעם). זהו - מוכן! כמובן אפשר לגוון בירקות ולהוסיף מה שאוהבים.
  • 2 להשרות את נתח הסלמון הטרי עם מיץ לימון למשך כרבע שעה.
  • 3 לעסות את הסלמון עם שמן הזית, המלח הגס והפלפל השחור.
  • 4 לאפות את הסלמון בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך רבע שעה (מכוסה בנייר כסף), לפתוח את נייר הכסף ולאפות כ- 5 דקות נוספות לצריבה קלה.
  • 5 להגשה: לשים את הירקות על צלחת ומעל את הסלמון (אם רוצים ניתן לפזר מעט כוסברה קצוצה).
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של שגית מלכי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)49589
חלבונים (גרם)41.64 7.47
פחמימות (גרם)305
מתוכן סוכרים (גרם)12.36 2.22
שומנים (גרם)24.1 4.32
מתוכם שומן רווי (גרם)4.73 0.85
כולסטרול (מ"ג)105 18.83
נתרן (מ"ג)2,182391.21
סיבים תזונתיים (גרם)7.22 1.3
מים (גרם)451.2980.92
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)10.391.86
ויטמין B (מ"ג)24.944.47
ויטמין B1 (מ"ג)0.780.14
ויטמין B2 (מ"ג)0.520.09
ויטמין B3 (מ"ג)17.773.19
ויטמין B5 (מ"ג)4.30.77
ויטמין B6 (מ"ג)1.440.26
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)119.4321.42
ויטמין B12 (מק"ג)4.670.84
ויטמין C (מ"ג)27.995.02
ויטמין D (מק"ג)0.370.07
ויטמין E (מ"ג)0.620.11
ויטמין K (מק"ג)8.451.52
סידן (מ"ג)86.7815.56
ברזל (מ"ג)2.990.54
מגנזיום (מ"ג)103.5618.57
זרחן (מ"ג)567.21101.71
אבץ (מ"ג)20.36
אשלגן (מ"ג)1,380247.43
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)7.811.4
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.270.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.450.26
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)7.471.34
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.490.63

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7% 23.4% 40.4% 29.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.34 (0.37 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?