דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
גפילטע פיש פולני
גפילטע פיש פולני
גפילטע פיש טעים מהמטבח המזרח אירופאי

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 209 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל)

  • הגפילטע פיש
  • קרפיון - 1 ק"ג
    נקי
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
  • ביצה קשה - גודל ממוצע (58 גרם)
  • קמח מצות - 1/3 כוס - סה"כ (41 גרם)
  • פטרוזיליה - 2 כפות-קצוץ - סה"כ (10 גרם)
    או כוסברה קצוצה
  • ביצה - Large
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • הרוטב
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    חתוך לרצועות
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל לבן - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מים - 3 כוסות - סה"כ (720 מ"ל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 טוחנים את הדג עם הביצה קשה והבצל, מוסיפים את שאר התבלינים, מערבבים ומשאירים בצד כ- 20 דקות לספיגת הטעמים.
  • 2 מכינים קציצות גפילטע פיש בגודל הרצוי.
  • 3 מכניסים את כל מצרכי הרוטב לסיר, מביאים לידי רתיחה ומתבלים עוד במידת הצורך.
  • 4 מוסיפים בעדינות את הקציצות לרוטב, ממשיכים לבשל על אש נמוכה במשך כ- 40-60 דקות, מעבירים לכלי הגשה ומקשטים כיד הדמיון.
  • 5 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)20397
חלבונים (גרם)21.38 10.25
פחמימות (גרם)94
מתוכן סוכרים (גרם)3.43 1.64
שומנים (גרם)8.69 4.17
מתוכם שומן רווי (גרם)1.61 0.77
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)109.11 52.31
נתרן (מ"ג)294.37141.13
סיבים תזונתיים (גרם)0.87 0.42
מים (גרם)168.0780.58
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)110.4852.97
ויטמין B (מ"ג)3.41.63
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.06
ויטמין B3 (מ"ג)1.890.91
ויטמין B5 (מ"ג)0.950.45
ויטמין B6 (מ"ג)0.260.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)27.1713.03
ויטמין B12 (מק"ג)1.330.64
ויטמין C (מ"ג)4.752.28
ויטמין D (מק"ג)0.220.11
ויטמין E (מ"ג)0.220.11
ויטמין K (מק"ג)15.287.32
סידן (מ"ג)63.4630.43
ברזל (מ"ג)1.680.8
מגנזיום (מ"ג)39.0518.72
זרחן (מ"ג)478.64229.47
אבץ (מ"ג)1.820.87
אשלגן (מ"ג)459.55220.32
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.740.84
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.290.14
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.730.35
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.911.39
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.620.77

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 21.9% 53.8% 22.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.