1 בסיר גבוה מחממים על אש בינונית את הסוכר, הגלוקוז והמים (מערבבים מדי פעם רק עד שהתערובת מתחילה לרתוח). נותנים לתערובת לרתוח כ- 10 דקות עד שמתחילים להריח את הקרמל (למי שיש מדחום מחממים עד 145 מעלות) ומסביב הבועות מקבלות צבע ענברי בהיר.
2 מכבים את האש, מוסיפים את הסודה לשתייה ומערבבים נמרצות. התערובת תתמלא בקצף קרמלי ותמלא כמעט את כל הסיר (בגלל זה הסיר גבוה). מוזגים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ונותנים לה לנוח כחצי שעה (בזמן הזה היא תתקשה).
3 שוברים את הממתק (אני הפלתי אותו על השולחן) לחתיכות קטנות ושומרים בכלי אטום ללחות בטמפרטורת החדר.
4 עד כאן הממתק מעולה אבל כדי לשדרג כדאי לצפות בשוקולד (אתם יכולים לצפות רק חלק): ממיסים את השוקולד המריר והשמן במיקרוגל בפולסים עד שהשוקולד נמס. טובלים כל חתיכה בשוקולד ומכניסים למקפיא לזירוז ההליך. אם מצפים בשוקולד שומרים בקופסא אטומה במקפיא, אחרת בטמפרטורת החדר.
5 בתיאבון
טיפים וגיוונים:
1 למי שיש מדחום לסוכר באמת כדאי להשתמש בו אבל שוב, אפשר גם בלי: בישול של 10 דקות מרגע הרתיחה ואתם תראו בדפנות גוון ענברי בהיר ולא תפספסו את ריח הקרמל.
2 מי שאוהב ורוצה יכול להוסיף עם הסודה לשתייה כפית תמצית וניל.
3 ציפוי בשוקולד הוא ממש המלצה חמה. לא חשבתי שמשהו יכול להפוך לממכר יותר אבל הציפוי משדרג את הממתק.