דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פסטה אורז עם כרישה ופטריות
פסטה אורז עם כרישה ופטריות
פסטה אורז עם כרישה ופטריות
פסטה מאורז לארוחת הצהריים

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 117 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 במחבת גדולה ורחבה מחממים את שמן הזית ומטגנים את הכרישה והפטריות עד לריכוך (כ- 10 דקות).
  • 2 מוסיפים למחבת את התבלינים ועשבי התיבול, ומבשלים עם מכסה על אש נמוכה למשך כ- 10 דקות תוך כדי ערבוב.
  • 3 במקביל מבשלים את הפסטה בסיר נפרד עם הרבה מים וכפית מלח עד שהיא מוכנה לאכילה (נגיסה - אל דנטה, אך לא רכה מדי), מסננים ומוסיפים אותה מיד למחבת.
  • 4 מערבבים הכל יחד ומבשלים עוד 5 דקות על אש נמוכה (מערבבים מדי פעם).
  • 5 מעבירים לכלי הגשה ומגישים חם.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. במקום הפטרוזיליה, השמיר והכוסברה הטריים ניתן להשתמש במיובשים (1/2 כפית מכל אחד מהם). במקום העלים מענף הסלרי ניתן להשתמש בעלי סלרי מיובשים גם כן לפי הטעם.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)236201
חלבונים (גרם)4.1 3.49
פחמימות (גרם)3732
מתוכן סוכרים (גרם)1.14 0.97
שומנים (גרם)8.38 7.14
מתוכם שומן רווי (גרם)1.2 1.03
נתרן (מ"ג)19.6516.75
סיבים תזונתיים (גרם)1.4 1.19
מים (גרם)59.9451.08
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)56.0547.77
ויטמין B (מ"ג)2.872.45
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.11
ויטמין B3 (מ"ג)1.771.51
ויטמין B5 (מ"ג)0.840.71
ויטמין B6 (מ"ג)0.070.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)28.3324.14
ויטמין C (מ"ג)15.2813.02
ויטמין D (מק"ג)0.180.16
ויטמין E (מ"ג)0.20.17
ויטמין K (מק"ג)149.5127.42
סידן (מ"ג)25.3621.61
ברזל (מ"ג)1.441.23
מגנזיום (מ"ג)12.4410.6
זרחן (מ"ג)41.3735.26
אבץ (מ"ג)0.440.37
אשלגן (מ"ג)226.07192.67
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.10.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.8% 16.5% 8.1% 72.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.